Cercetătorii, uimiți de trupul unui episcop mort cu sute de ani în urmă

Rămășițele mumificate ale unui episcop care a murit în anul 1679, la vârsta de 74 de ani, îi uimește pe oamenii de știință, trupul episcopului fiind extrem de bine conservat. 

Episcopul Peder Winstrup, un lider influent în biserica luterană în Lund Suedia în urmă cu mai bine de 300 de ani în urmă, a murit în anul 1679 din cauza unei pneumonii, după o perioadă lungă de agonie.

În 2013, s-a decis ca sicriul cu trupul episcopului să fie reînhumat într-un alt loc, însă oamenii de știință au rămas impresionați de starea în care se afla corpul acestuia, scrie Daily Mail

Cercetătorii au petrecut ultimele 15 luni studiind rămășițele sale, în încercarea de a desluși misterul conservării impecabile, în condițiile în care scanarea trupului a arătat că organele interne se pot distinge încă în interiorul corpului. 

Oamenii de știință au descoperit că episcopul a fost îngropat pe un pat de ierburi aromatice, printre care se numără ienupar și pelin, iar capul i-a fost sprijinit pe o "pernă" din hamei.

Se presupune că plantele plasate în sicriu, lipsa de grăsime a corpului episcopului după lunga suferință îndurată, dar și faptul că a fost înmormântat în perioada rece au determinat mumificarea corpului.

O altă curiozitate în acest caz este faptul că cercetătorii suedezi au găsit ascuns în coşciug, la picioarele episcopului, și cadavrul unui bebeluş. 

La sfârșitul acestei săptămâni, rămășițele episcopului Peder Winstrup vor fi reînhumate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel