Urmărește emisiunea live


Călin Popescu Tăriceanu, predicție privind ALDE: Vom fi mai numeroși, vom...

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, s-a referit, vineri, în discursul susținut la deschiderea Congresului extraordinar al partidului, la fuziunea PLR-PC, apreciind că cele două partide vor deveni a treia forță pe scena politică, întrucât "forța face puterea iar numărul de multe ori face și forța".

"Am convingerea că forța face puterea iar numărul de multe ori face și forța. Vom fi mai numeroși, vom avea structuri mai consistente atât la nivel central, la nivelul Parlamentului, unde sunt vârfurile de lance politică ale celor două partide, cât și la nivel local — mai mulți reprezentanți în administrația locală, cei care pot să ducă mesajul către cetățeni", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citează Agerpres.

Liderul PLR le-a atras însă atenția colegilor de partid că după fuziunea PLR-PC trebuie să depună un efort consistent  în vederea alegerilor de anul viitor.

"Sigur că nu este ca o baghetă magică. Nu vă așteptați ca simplul anunț privind fuziunea să ne ducă la o creștere aproape instantanee și fără osteneală în ochii electoratului. Osteneala noastră, efortul nostru vor trebui să fie consistente. Doresc ca la viitoarele alegeri partidul rezultat din fuziunea PLR-PC să participe singur la locale și parlamentare. Numai în acest fel ne vom dovedi forța", a mai spus Tăriceanu.

Crearea ALDE, necesară în contextul polarizării excesive a politicii românești

Președintele PLR a adăugat că la baza ideii fuziunii PLR-PC a stat și faptul că scena politică din România este puternic polarizată.

"Ideea unei fuziuni a devenit și mai necesară având în vedere polarizarea excesivă a politicii românești, între PSD pe de-o parte și pe de cealaltă parte — noul PNL, creația mentorului lor care a stat zece ani la Cotroceni. Nu îmi face plăcere să îi pronunț numele, dar știți la cine mă refer. PNL se distanțează de reprezentarea liberalismului în România, a făcut-o și declarativ și formal", a apreciat Tăriceanu.

În opinia sa, "vocația liberalismului este cu totul alta", nu ce face PNL care este promotorul "statului forțelor represive" în România și care "pare să fie extrem de bucuros și să aplaude ori de câte ori se aude zgomotul de cătușe".

Tăriceanu a mai susținut că azi se vede "cât de utilă" a fost decizia PLR de a participa la guvernare, apreciind că prin cele două ministere pe care le conduce a avut o influență majoră "în adoptarea principalelor decizii de politică economică, cum ar fi noul Cod fiscal".

La Congresul extraordinar, delegații PLR au aprobat protocolul de fuziune prin contopirea între PLR și PC, programul și Statutul ALDE, precum și conducerea noii formațiuni până la organizarea alegerilor interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel