Bacteria periculoasă din vaccin, "ATAC politic nepermis și josnic"

"Ce s-a întâmplat e un atac politic nepermis şi îngrozitor de josnic din partea celor cărora le e teamă că anumite modificări ale PNL le-ar putea încurca jocurile"- așa este explicată informația potrivit căreia 400.000 de doze de vaccin antigripal produse la Institutul Cantacuzino conţin o bacterie periculoasă şi pot provoca şoc anafilactic. 

"Tot ce am făcut în acest domeniu e probat cu documente. Ministerul şi-a asumat să pună în funcţiune Institutul Cantacuzino. Ministerul a făcut tot ce a depins de el, în sensul că a alocat bani prin HG să fie finalizată linia de fabricaţie. Atribuţiile de realizare a pproducţie aparţin Institutului, atributul esenţial de a urmări linia de fabricaţie, dacă corespunde normelor UE, termenele care trebuie prevăzute şi respectate, toate reveneau Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Am solicitat ANM să stea, dacă se poate, zi de zi în Cantacuzino, să supravegheze, producţia, iar ANM trebuia să spună dacă se respectă procedura", a declarat Eugen Nicolăescu.

Ministrul Sănătății a adăugat că "la sfârşitul lui decembrie am primit informaţii de la Cantacuzino că au finalizat producţia, că toate testele au ieşit conforme şi că au fost la ANM, care a găsit o componenţă ca fiind neconformă. Le-am atras atenţia că e bine să refacă analiza, au refăcut-o şi a ieşit aceeaşi neconformitate. E vorba de endotoxină, nu este gravă şi că nu afectează starea de sănătate, dar mai e nevoie de o a doua componentă, al cărei rezultat e pe 25 februarie".

Vaccinul poate rămâne în stoc până la expirarea termenului de valabilitate, care e în iulie şi care poate fi utilizat dacă apare o pandemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel