10 sfaturi pentru transportul aerian al animalelor de companie

caine-avion-dcnews
caine-avion-dcnews

Riscurile la care sunt expuse animalele sunt foarte mari în cazul trasportului cu avionul

Deținătorii de animale de companie care doresc să le ia în călătoriile cu avionul pe timpul verii trebuie să fie atenți la următoarele sfaturi ale  Organizației internaționale de protecția animalelor VIER PFOTEN:

1. Pentru a va asigura că starea de sănătate a animalului permite zborul, e recomandată o vizită la veterinar înainte de achiziționarea biletului și înainte de zbor.

2. Asigurați-vă că animalul dumneavoastră călătorește cu același zbor în care sunteți și dumneavoastră și întrebați linia aeriană dacă puteți vedea cum este încărcată cușcă în avion.

3. Timpul de călătorie trebuie să fie cât mai mic posibil. Utilizați zboruri directe pentru a evita problemele la transferul cuștii dintr-un zbor într-altul.

4. Microciparea este obligatorie pentru câini și pisici. De asemenea, animalul trebuie să aibă un pașaport european care include o certificare a vaccinării împotrivă rabiei. În afară de acestea, zgardă și cușcă ar trebui să conțină informații de identificare cum ar fi adresă unde locuiește și numărul dumneavoastră de telefon, precum și destinația. O altă sugestie pentru o mai bună identificare este să puneți o fotografie a animalului de companie împreună cu dumneavoastră.

5. Dacă intenționați să călătoriți în timpul verii, cele mai recomandate sunt zborurile de dimineață sau de seară pentru a va feri de pericolele caniculei.

6. Animalele nu trebuie hrănite cu minim 6 ore înainte de zbor. Li se pot da mici cantități de apă. E important ca recipientul de apa din cușcă să nu fie supraîncărcat deoarece poate curge, cauzând un stres suplimentar animalului. O idee pentru a ține apa rece mai mult timp este punerea de cuburi de gheață în recipient.

7. Oferiți-i animalului de companie posibilitatea de a se acomoda cu cușcă de transport cu minim 4 săptămâni înainte de zbor. Astfel se va evită stresul suplimentar al unui mediu nou.

8. Nu-i dați animalului de companie nicio pastilă de dormit sau sedativă. Acestea pot crea complicații.

9. Când ajungeți la destinație, deschideți cușca și examinați animalul de îndată ce sunteți într-un loc sigur. Dacă există suspiciuni, vizitați un veterinar cât mai curând posibil.

10. Anumite rase de câini și pisici au probleme în a respira. Rasele care au nările înguste sunt adesea vulnerabile la privarea de oxigen și la șocul temperaturilor înalte. Dacă animalul dumneavoastră are probleme de respirație, reevaluați decizia de a-l lua într-o călătorie cu avionul.

În România, animalele de companie pot călători atât în cabina pentru pasageri, cât și la cală, în funcție de tipul animalului, greutate, tipul de avion. Înainte de zbor toate informațiile despre animalul de companie sunt transmise  către compania aeriană pentru a putea confirma prezența animalului pe cursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel