EXCLUSIV  Riscul unor conflicte militare în 2022, major. După Rusia, ar putea ataca și China. Răzvan Dumitrescu: Bomboana de pe colivă!

Riscul unor conflicte militare în 2022, major. După Rusia ar putea ataca și China. Răzvan Dumitrescu: Bomboana de pe colivă! / Foto: Pixabay
Riscul unor conflicte militare în 2022, major. După Rusia ar putea ataca și China. Răzvan Dumitrescu: Bomboana de pe colivă! / Foto: Pixabay

Bogdan Chirieac, Bogdan Teodorescu și Răzvan Dumitrescu au făcut o analiza tranșantă a anului 2021.

În cadrul emisiunii ”Ce se întâmplă?”, realizată de către jurnalistul Răzvan Dumitrescu, la dcnews.ro și la DCNewsTV.ro, acesta, împreună cu invitații săi, Bogdan Chirieac și Bogdan Teodorescu au vorbit despre ultimele evenimente de pe scena politicii externe, făcând o analiză tranșantă a anului 2021. Una dintre probleme abordate a fost cea a posibilității unui atac al Rusiei asupra Ucrainei. Analistul politic Bogdan Chirieac a menționat pe lângă îngrijorările legate de integritatea teritorială a Ucrainei, o altă problemă. China ar putea profita de un astfel de moment și ar putea ataca Taiwanul, susține acesta.

"Dacă, Doamne ferește, Rusia atacă Ucraina, mi-a trecut prin minte că ar fi un bun moment pentru China să atace Taiwanul.", a declarat Bogdan Chirieac, analist de politică externă.

"Da, normal, pentru că Uniunea este ocupată cu altceva.", a intervenit jurnalistul Bogdan Teodorescu.

"Bomboana de pe colivă"

"Amândurora le-ar conveni chestia asta pentru că planeta ce să facă mai întâi, să stingă conflictul din Ucraina sau din Taiwan?", a intervenit și Răzvan Dumitrescu.

"Planeta confruntată cu o criză pandemică, o criză economică și o criză energetică, stați să nu uităm.", a adăugat Bogdan Teodorescu. 

"Și bomboana pe colivă cred că asta ar fi.", a punctat Răzvan Dumitrescu.

"Dispariția marilor lideri ai democrațiilor lumii occidentale"

O altă problemă menționată de jurnalistul Bogdan Teodorescu este și lipsa marilor lideri mondiali, odată cu retragerea Angelei Merkel. Franța ar încerca să îi ia locul Germaniei și să devină cea mai mare putere europeană, susține acesta.

"Nu vorbim despre o planetă relaxată. De asemenea, tot ceea ce înseamnă analist occidental remarcă lipsa marilor lideri, odată cu dispariția doamnei Merkel. Dispariția marilor lideri ai democrațiilor lumii occidentale, faptul că Franța rămâne în acest moment cea mai puternică, în condițiile unei tranziții germane, cea mai puternică putere europeană, șanse pentru o tranziție în primăvara anului 2022 că vin alegerile, ultimele sondaje de opinie din Franța în care candidata dreptei conservatoare îl devansează pe Macron, cu nuanța că dacă sumele celor doi candidați ai extremei, respectiv doamna Le Pen şi domnul Zemmour se adună, candidatul acela e primul. (...) Vedem faptul că Marcon, de pe poziția progresistă, standard, clasică, atacă metodele mișcărilor din SUA, vorbesc despre fraza: "Noi în Franța construim statui, nu dărâmăm statui", încercând să ocupe un loc lăsat oarecum liber spre care se îndreaptă atât dreapta conservatoare, cât și cele două.", a mai spus Bogdan Teodorescu. 

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel