Optimus, primul robot umanoid, ar putea schimba lumea. Elon Musk se va îmbogăţi şi mai mult de pe urma lui

Elon Musk a prezentat primul robot umanoid, „Optimus”, care va fi construit de Tesla, spunând că producția în serie va aduce companiei mai mulți bani decât producția de mașini.

Miliardarul a spus că o afacere cu roboți ar valora mai mult decât mașinile sale, sperând să se extindă dincolo de vehiculele autonome care nu au devenit încă realitate, în ciuda promisiunilor sale repetate, scrie The Guardian. Un prototip al robotului a urcat pe scenă și a făcut semn publicului. A fost prezentat un videoclip cu robotul care poartă o cutie, udând plante și mișcând bare metalice în fabrica producătorului de automobile. „Scopul nostru este să facem cât mai repede un robot umanoid util”, a spus el. „Încă mai este mult de lucru pentru a perfecționa Optimus”.

Musk a spus că în prezent roboților umanoizi „le lipsește un creier”, spunând că nu au inteligența să navigheze singuri prin lume și că sunt, de asemenea, foarte scumpi și fabricați în volum redus.

„Optimus” ar costa mai puțin decât o mașină

În schimb, a spus el, acesta ar fi un „robot extrem de capabil”, care urmează să fie fabricat în volum foarte mare – în cele din urmă milioane de unități – și se aștepta să coste mult mai puțin decât o mașină, sub 20.000 de dolari. De asemenea, era de așteptat să discute despre tehnologia de auto-conducere a Tesla, care a întârziat mult timp.

În mai, CEO-ul a spus că cel mai valoros producător de automobile din lume ar „valoriza practic zero” fără a atinge capacitatea deplină de auto-conducere și se confruntă cu investigații de reglementare în creștere, precum și cu obstacole tehnologice.

„Vor fi multe detalii tehnice și demonstrații hardware interesante”, a scris Musk pe Twitter miercuri seara, adăugând că evenimentul a avut ca scop recrutarea inginerilor.

Asemănare cu roboții Transformers

Inițial, Optimus, o aluzie la liderul puternic și binevoitor al Autoboților din franciza media Transformers, avea să efectueze lucrări plictisitoare sau periculoase, inclusiv mutarea pieselor în jurul fabricilor Tesla sau atașarea unui șurub la o mașină cu o cheie, potrivit lui. „Există atât de multe despre ceea ce oamenii pot face cu dibăcie, încât sunt foarte, foarte greu pentru roboți. Și asta nu se va schimba dacă robotul este un braț de robot sau dacă are forma unui umanoid”, a declarat Jonathan Hurst, director de tehnologie la Agility Robotics, o firmă de roboti umanoizi, pentru Reuters.

Miliardarul a spus că în viitor roboții ar putea fi folosiți în case, pregătind mese, tund gazonul și îngrijind bătrânii și chiar devenind un „prieten” pentru oameni sau un partener sexual. De asemenea, el a oferit actualizări despre computerul de mare viteză al Tesla, Dojo, care a fost dezvăluit anul trecut și compania a spus că este parte integrantă a dezvoltării tehnologiei de auto-conducere. Șeful Tesla a spus că se așteaptă ca producătorul auto să ajungă la conducerea autonomă completă în acest an și să producă în serie un robotaxi fără volan sau pedală până în 2024. La un eveniment „Autonomie” din 2019, Musk a promis un robotaxis de 1 m până în 2020, dar încă nu a livrat o astfel de mașină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel