Machiajul, frumos dar nesănătos

makeup
makeup

 Femeile absorb anual 2,3 kilograme de substanţe toxice din produsele cosmetice, potrivit unui studiu britanic.

Autor:Anton Anda

Femeile absorb anual, în medie, 2,3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul produselor cosmetice uzuale, compuşi care pot provoca apariţia cancerului, a iritaţiilor pielii sau a îmbătrânirii premature, potrivit unui studiu britanic publicat în revista In-Cosmetics, informeaza dailymail.co.uk.

De obicei, rutina zilnică a femeilor implică folosirea demachiantului, a cremei de faţă, a produselor de machiaj şi a rujului.

Însă unele substanţe create de om şi utilizate la fabricarea acestor produse au fost asociate de specialişti cu apariţia cancerului, a iritaţiilor pielii şi chiar a îmbătrânirii premature, potrivit biochimistului Richard Bence.

Cercetatorul a studiat timp de trei ani substanţele prezente în produsele cosmetice şi de toaleta convenţionale. "Trebuie să începem sa ne punem întrebări asupra compoziţiei produselor şi nu să le acceptam pur şi simplu pentru că ni se spune că sunt sigure", a spus Bence.

În lista produselor suspecte conduc detaşat parabenii, conservanţii utilizaţi în aproape toate produsele pentru piele şi păr, inclusiv săpun, şampon, deodorant şi loţiuni pentru bebeluşi. Parabenii sunt extrem de utili în stoparea dezvoltării bacteriilor, dar specialiştii au descoperit şi că mimeaza efectele estrogenului, hormonul sexual feminin, care contribuie la dezvoltarea tumorilor canceroase.

Lauril-sulfatul de sodiu, responsabil pentru producerea spumei, utilizat la fabricarea săpunului, şamponului, spumei de ras, pastei de dinţi şi a spumei de baie, poate irita pielea.

Altă substanţă potential iritantă este benzil-alcoolul, utilizat pentru parfumarea produselor cosmetice sau a vopselelor de păr. O altă substanţă suspecta este cocamid-MEA, care leaga ingredientele utilizate în multe tipuri de creme de faţă.

Bence a indicat că este mult mai periculoasa absorbirea acestui tip de substanţe decât înghiţirea lor. "Dacă rujul ajunge în gură, enzimele din salivă şi stomac reuşesc să-l descompună. Dacă substanţele ajung în fluxul sangvin, acolo nu exista nici un fel de protecţie", a spus cercetătorul.

Asociaţia fabricanţilor de produse cosmetice şi de toaletă insistă asupra faptului că produsele sunt sigure şi că respectă normele Uniunii Europene. (MEDIAFAX)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel