EXCLUSIV  Florin Ivașcu, secretul digitalizării ORDA: Suntem în secolul tehnologiei, nu putem sta cu hârtiile pe masă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Florin Ivașcu, arhitect de sistem în cadrul Intergraph Computer Services, a vorbit despre secretul digitalizării Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

"Astăzi, ne-am întâlnit să discutăm despre proiectul eORDA, dar, trecând peste denumirea proiectului, astăzi discutăm despre o frumoasă poveste de digitalizare. Şi am să încep prin a vă spune un mic secret din zona de construcţie şi anume că, în momentul în care construieşti un sistem informatic, cam 30% din construcția efectivă înseamnă tehnologie. Restul de 70% se duce către alte activităţi. Acum, evident că lucrurile pot varia în funcție de proiect.

Ce vreau să vă spun despre ce s-a întâmplat în proiect... Aş începe cu echipa ORDA, care m-a impresionat prin determinarea cu care a abordat lucrurile, prin zona de cunoaştere instituţională şi prin modalitatea de transmitere a informaţiilor. Toate aceste aspecte nu au făcut altceva decât să ne uşureze munca la implementare, la construcţia soluţiei şi să atingem rezultatul dorit. Din activităţile care s-au desfăşurat sau din discuţiile care au fost, în faza de analiză, când am plecat de la zero - practic nu ştiam activitatea instituţiei -, am să vă dau câteva exemple despre poziţia echipei ORDA. Unii dintre dânşii se vor regăsi în ceea ce au spus.

"Echipa ORDA are ceva foarte important"

"Suntem în secolul tehnologiei, nu putem sta cu hârtiile pe masă. Trebuie neapărat să renunţăm la hârtii." După ce lucrurile au evoluat puţin şi am început să ne aşezăm şi să descoperim noua lume a digitalizării, au venit altfel de declaraţii: "După ce terminăm proiectul, vom merge la conferinţe în afară şi ne vom lăuda cu ce am construit şi poate vor construi şi alţii."

Ei bine, toate lucrurile astea, nouă ca furnizor de tehnologie, ne-au dat o pace şi încredere pentru că echipa ORDA are ceva foarte important şi anume: are capacitatea de a transmite informaţii, de a disemina informaţiile într-un mod corect către parteneri şi, cum spune şi ultima declaraţie pe care v-am spus-o, îşi doresc să dea mai departe informaţia.

Asta a făcut ca totul să fie mai simplu pentru noi şi cumva au redus acel procent de 30%, l-au dus un pic şi mai jos. Motiv pentru care, înainte de toate, aş vrea să mulţumesc echipei ORDA pentru profesionalism şi pentru determinarea cu care a abordat proiectul", a spus Florin Ivașcu, în cadrul conferinței ”eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe”.

Despre eORDA

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor derulează în perioada decembrie 2020 – decembrie 2023, proiectul “eORDA – simplificarea procedurilor administrative și facilitarea serviciilor publice în mediul digital, în domeniul drepturilor de autor și conexe" cofinanţat din Fondul Social European (FSE), prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 - cod SIPOCA 742 / cod MySMIS2014 130045. Valoarea totală a proiectului a fost de  14 159 878,24 lei.

Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului s-au atins următoarele rezultate/beneficii privind utilizarea platformei digitale eORDA:

- Simplificarea procedurilor administrative, automatizarea proceselor de gestionare a relațiilor cetățean - autoritate publică în domeniul dreptului de autor și drepturilor conexe, reducerea semnificativă a timpului alocat pentru aceasta, reducerea costurilor prin eliminarea prezentării cetățeanului la sediul instituției și asigurarea unui ghiseu deschis 24 h pe zi și nu limitat de programul instituției.

- Interacțiunea beneficiarilor cu ORDA să se realizeze preponderent prin intermediul serviciilor electronice, care să poată fi accesate oricând și de oricine.

- Reducerea birocrației si simplificarea procedurilor, atât pentru cetățeni și mediul de afaceri, cât și la nivel intern și intra-instituțional.

- O dezvoltare durabilă din perspectiva protectiei mediului având un impact de diminuare a schimbărilor climatice;

- Promovarea egalității de șanse între femei si bărbați, a egalității de șanse pentru toți, fără discriminare în functie de gen, rasă, origine etnică, religie, handicap, vârsta, orientare sexuala.

Mai multe detalii privind utilizarea platformei digitale eORDA găsiți accesând link-ul: https://orda.ro/informatii-publice/utilizarea-platformei-digitale-eorda/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel