Motivul pentru care telefonul trebuie ținut în mâna dreaptă: sfatul ciudat al lui Steve Jobs

Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio: Pexels

În urmă cu 12 ani, a avut loc un moment foarte controversat, atunci când celebrul Steve Jobs le spunea celor care dețineau un iPhone 4 și care se confruntau cu lipsa semnalului că țin telefonul într-un mod greșit.

Așadar, dacă și tu ești unul dintre acești utilizatori care au probleme cu semnalul la telefonul mobil, ar trebui să răpești trei minute din viața ta pentru lectura acestui articol.

Unul dintre profesorii Universității Aalborg din Danemarca, Gert Frølund Pedersen arăta în cadrul unui studiu efectuat că în cazul unui iPhone 6S, semnalul acestuia devenea mult mai slab dacă telefonul era susținut cu mâna stângă, în timpul unui apel telefonic.

Motivul pentru care telefonul trebuie ținut în mâna dreaptă

Potrivit Playtech, Pedersen nota în cadrul studiului că poziția smartphone-ului afecta însă doar calitatea apelurilor și nu și pe cea a serviciilor de date și implicit al transferului de date.

Astfel, dacă ești utilizatorul unui iPhone și te confrunți cu problema semnalului slab, acest lucru are loc pentru că organismul este cel care interferează cu antenele implementate în dispozitiv.

În cazul modelelelor mai vechi precum iPhone 6S sau iPhone 6S Plus, semnalul este semnificativ mai bun dacă telefonul este ținut în mâna dreaptă în timpul apelurilor telefonice. În cazul celor care utilizează modelele mai noi, începând cu iPhone 7 și iPhone 7 Plus, producătorii au mutat antenele începând cu aceste modele.

Așadar, această schimbare ar putea aduce utilizatorii stângaci în situația unui semnal slab, așa cum se confruntau majoritatea celorlalți utilizatori. Desigur, tehnologia evoluează și cu siguranță inginerii pot găsi soluții și în cazul acestei probleme de construcție.

Citește și...

Ce se întâmplă dacă tastezi codul *#0*# pe telefonul mobil

Mai nou, telefoanele mobile au implementate coduri secrete care ajută la activarea anumitor funcții sau dezvăluirea unui meniu pe care în mod normal nu îl poți vedea. Astfel de coduri sunt utilizate de către dezvoltatorii de software precum și de către cei care depanează dispozitivele. Mulți utilizatori au descoperit de-a lungul timpului mai multe astfel de coduri, iar unii dintre ei le găsesc a fi benefice. Indiferent de sistemul de operare utilizat, acestea conțin foarte multe coduri, în funcție de modelul telefonului, care te pot ajuta în diferite situații. Aceste coduri funcționează în majoritatea cazurilor sistemelor de operare, indiferent că vorbim despre telefoane sau tablete, mai puțin în cazul telefoanelor foarte vechi.

Cu toate acestea, specialiștii nu garantează că aceste coduri vor funcționa pe toate dispozitive și nici nu recomandă utilizarea lor dacă nu știi concret ce face fiecare cod în parte, riscând a-ți pierde toate datele de pe telefonul tău mobil. Aceste coduri pot fi introduse în aplicația care îți dă voie să formezi un număr de telefon. În cazul tabletelor care nu vin cu opțiunea de SIM, această aplicație lipsește, însă poți utiliza aplicația „secret codes revealer” care poate fi descărcată gratuit de pe internet, informează Playtech.

Codurile prezentate mai jos sunt folosite pentru a testa anumite componente ale telefoanelor mobile sau ale tabletelor. Acestea reprezintă instrumente de diagnoză pentru a putea identifica anumite defecțiuni, iar comenzile sunt de cele mai multe ori utile pentru angajații service-urilor de telefonie mobilă.

*#0*# – testează afișajul și difuzoarele

***#2664#*#* – test al touchscreen-ului

*#0283# – testează microfonia

*#0588# – testează senzorul de proximitate al camerei

*#0228# – afișează statistici despre baterie

*#0289# – redă o melodie de test

*#0782# – afișează data și ora configurată pe dispozitiv

*#0842# – efectuează un test de vibrație

*#0673# – testează sunetul dispozitivului

*#0011# – afișează informații de bază telefon GSM

*#4777*8665# – teste GPRS și meniurile de configurare ale dispozitivului.

Codurile de mai jos sunt utilizate pentru a îndeplini anumite funcții concrete ale unui smartphone sau ale unei tablete care rulează pe sistemul de operare Android, însă ele trebuie testate cu o mare atenție: ...citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel