Wi-Fi are noi vulnerabilități. Este nevoie de actualizări imediate

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Un cercetător de securitate care a descoperit o mare vulnerabilitate a Wi-Fi a mai dat peste alte erori ale protocolului wireless.

Conform The Verge, vulnerabilitățile au legătură cu modul în care Wi-Fi gestionează bucățile mari de date. Unele au legătură directă cu standardul Wi-Fi în sine, în timp ce altele au legătură cu modul în care este implementat de producătorii de dispozitive.

Cercetătorul Mathy Vanhoef numește colecția de vulnerabilități „FragAttacks”, o combinație între termenii „fragmentație” și „agregare”. Acesta adaugă că vulnerabilitățile pot fi exploatate de hackerii rău intenționați, permițându-le să intercepteze informații intime sau să afișeze utilizatorilor website-uri false prin care îi pot păcăli. De menționat este că aceste situații pot surveni chiar dacă utilizatorii au rețele securizate cu WPA2 sau chiar mai avansatul WPA3.

Există 12 vectori de atac descoperiție de Vanhoef

Există în total doisprezece vectori de atac care intră în această clasificare și aceștia funcționează în modalități diferite. Una dintre erori exploatează router-ele în timpul „dărilor de mână”, adică schimbul de informații dintre ele.

Cum este și normal, Vanhoef a informat imediat WiFi Alliance despre vulnerabilitățile care sunt încastrate în modul în care protocolul Wi-Fi funcționează. Acest lucru este esențial pentru a fi corectate, iar Vanhoef a făcut publice informațiile doar după ce a informat compania. În timp ce unele vulnerabilități sunt destul de dificil de accesat, altele ar putea fi extrem de ușor de abuzat.

De ce este situația atât de greu de rezolvat?

Totul se rezumă la actualizări, spune Vanhoef, fiindcă există o multitudine de dispozitive care sunt vulnerabile. Mereu este greu să actualizezi router-ul pentru că foarte rar îi accesezi interfața, poți pierde parola și chiar și cei mai experimentați au probleme, darămite persoanele care nu se pricep neapărat la IT.

Vanhoef are recomandări pentru cei care își doresc ca informațiile lor să nu poată fi accesate de hackeri. În primul rând, computere și telefoanele mobile care folosesc o rețea Wi-Fi trebuie actualizate tot timpul, trebuie folosite parole puternice și unice pentru fiecare cont de platformă (există aplicații care fac acest lucru automat și țin minte parolele, n.r.), iar site-urile dubioase trebuie evitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel