UE cere Tik Tok să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Uniunea Europeană cere conducerii TikTok să facă eforturi pentru consolidarea securității datelor și îi obligă pe aceștia să respecte normele europene. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, în special pentru aspectul securității.

Uniunea Europeană impune noi reguli aplicației TikTok. Aplicația este puternic criticată în Statele Unite ale Americii, iar mai mulți înalți oficiali europeni transmit directorului general al rețelei de socializare să respecte normele UE. Aceștia se referă în mod special la normele care privesc protecția datelor și lupta împotriva dezinformării, conform Profit.ro. Shou Zi Chew sa avut la Bruxelles o întâlnire cu comisarul pentru concurență, Margrethe Vestager, la cererea acesteia, precum și cu colegii săi Vera Jourova, responsabilă pentru valori și transparență, și Didier Reynders, comisarul pentru justiție.

Datele personale trebuie protejate iar dezinformarea sancţionată

Principalul subiect discutat pe ordinea de zi s-a referit la: „protecția datelor personale, siguranța minorilor, transparența privind conținutul politic plătit și difuzarea dezinformării rusești pe TikTok”, a declarat Vera Jourova, cerând companiei „să facă un efort suplimentar (…) pentru a recâștiga încrederea autorităților europene de reglementare”, arată Hotnews.ro. Vera Jourova a pus accentul pe faptul că datele utilizatorilor europeni nu pot fi puse nicio secundă în pericol. „Nu poate exista nicio îndoială cu privire la securitatea datelor utilizatorilor europeni, că acestea nu sunt expuse accesului ilegal al autorităților din țări terțe”, a adăugat ea. Shou Zi Chew a încercat să ofere asigurari cu privire la faptul că TikTok face demersuri consistente pentru a asigura securitatea datelor. „TikTok face demersuri pentru a consolida securitatea datelor utilizatorilor în Europa, inclusiv prin înființarea unui centru de date în Irlanda pentru operațiunile sale europene”, a explicat Shou Zi Chew.

TikTok a fost criticată de nenumărate ori pentru faptul că ar crea dependență pentru copii și adolescenți. În Statele Unite, o lege interzice utilizarea acestuia pe dispozitivele angajaților guvernamentali, iar aleșii îl acuză că este un instrument de spionaj și propagandă pentru China, pe fondul tensiunilor dintre Beijing și Washington.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel