Studenții și profesorii universităților imprimă 3D echipamente medicale de primă necesitate

Imprimantele 3D din campusurile americane au devenit producătoare de măști, viziere și alte echipamente de protecție, într-un moment de lipsă generală.

Imprimantele 3D din campusurile americane au devenit producătoare de măști, viziere și alte echipamente de protecție, într-un moment de lipsă generală, conform The Verge.

În Universitatea Cornell, producția de viziere a început imediat după ce profesorul Kristen Petersen a primit un email în care i se cerea urgent producerea de echipamente de protecție. Aceste echipamente imprimate 3D aveau să fie donate Centrului Medical Weill Cornell, departamentul de sănătate al Universității din New York City.

Cum a început totul

„Am scris tuturor despre care știam că dețin imprimante 3D și am pus mâna pe toate imprimantele 3D pe care am putut", a spus Petersen. „De atunci, totul a început să meargă. În următoarele 60 de ore, am lucrat la aceste echipamente, ne-am înmulțit de la trei la cincizeci de voluntari, de la cinci imprimante la 106 imprimante".

Producția a crescut exponențial după implicarea departamentului de arhitectură, artă și planificare. Cererea de viziere este una uriașă, personalul medical având nevoie de 50.000 de viziere pe zi, doar în New York City.

Scuturile faciale sunt obligatorii în SUA

Scuturile faciale au fost incorporate în echipamentul de protecție pentru personalul medical drept precauție, pentru ca doctorii să fie protejați de picăturile care transmit virusul. Aceste scuturi, produse de studenții și profesorii Universității Cornell, consistă într-o bucată de plastic care se pune în jurul capului și o folie de unică folosință de polietilenă, pe care Sabin și echipa sa o decupează cu laserul, în laboratorul facultății.

„Controlul calității este o provocare", a spus unul dintre designerii vizierei, Erik Cederberg, care pune accentul pe faptul că este doar o soluție temporară. „De la început, le-am oferit cunoștințelor din sectorul de sănătate pentru a primi feedback. După aceea, au apărut schimbările bazate pe recepția vizierelor, după care am lansat public designul. Din păcate, nu putem controla ce imprimă oamenii. Însă, am făcut modelul cât mai simplu, așa că este dificil să dai greși".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel