Meta trebuie să își revizuiască propriul rol în dezinformarea COVID, spune organismul de supraveghere

Fotografie de la icon0.com/ Pexels
Fotografie de la icon0.com/ Pexels

Meta ar trebui să continue cu politica sa contra dezinformării COVID-19, dar să se intereseze despre modul în care arhitectura sa ar fi putut amplifica conținutul dăunător sau a vizat grupuri vulnerabile, potrivit organismului de evaluare al companiei. 

Consiliul de Supraveghere, care a fost înființat pentru a delibera asupra întrebărilor cheie ridicate în operațiunea Meta, a emis un raport joi (20 aprilie) privind politica companiei de dezinformare COVID-19, ca răspuns la o întrebare adresată de Meta anul trecut despre dacă ar trebui să continue  pentru a implementa sau relaxa abordarea, scrie Euractiv.

Consiliul de administrație a hotărât că politica nu ar trebui încă slăbită, dar că Meta ar trebui să se pregătească pentru momentul în care să revizuiască afirmațiile interzise și să evalueze modul în care configurarea platformelor sale ar fi putut contribui la răspândirea dezinformării. 

”Suntem îngrijorați că Meta nu a arătat nicio dovadă că a luat în considerare impactul asupra drepturilor omului pe care algoritmii și amplificarea săi l-au avut asupra dezinformării dăunătoare sănătății”, a declarat Thomas Hughes, directorul Consiliului de Supraveghere, într-un comunicat.

”Astăzi am cerut Meta să publice o analiză în acest sens, inclusiv dacă grupurile care sunt susceptibile la dezinformarea COVID-19 au fost vizate de alegerile de proiectare ale Meta. Utilizatorii au dreptul de a ști.”

Solicitarea de revizuire

În iulie 2022, Meta a înaintat o solicitare Consiliului de a-și revizui politica actuală privind dezinformarea COVID-19, întrebând în mod specific dacă măsurile ar trebui menținute sau atenuate. 

În 2020, compania a adoptat o nouă abordare pentru a aborda informațiile înșelătoare de pe platforma sa prin politica sa ”Dezinformare despre sănătate în timpul urgențelor de sănătate publică”, care a stabilit 80 de afirmații COVID pe care compania s-a angajat să le elimine. 

Această listă se referă la conținutul pe care autoritățile de sănătate publică îl consideră ”fals și susceptibil de a contribui direct la riscul de vătămare fizică iminentă”. Include, de exemplu, negări ale existenței pandemiei sau informații false despre vaccinuri.

Între martie 2020 și iulie 2022, 27 de milioane de informații dezinformate COVID au fost eliminate de pe Facebook și Instagram pentru încălcarea politicii Meta, 1,3 milioane dintre acestea fiind restaurate în urma unui proces de contestație.

Informațiile greșite care se încadrează sub pragul de eliminare pot fi, de asemenea, retrogradate în feeduri sau pot fi primite ”etichete neutre” care oferă informații verificate. 

Constatari si recomandări

În răspunsul său, Consiliul a concluzionat că Meta nu ar trebui să-și relaxeze politica de restricționare, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății încă consideră COVID-19 o urgență internațională de sănătate publică. 

Cu toate acestea, Consiliul a recomandat să se pregătească pentru momentul în care declarația OMS va fi ridicată pentru a se asigura că orice urmează să respecte libertatea de exprimare și drepturile omului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel