De ce sunt apelurile video atât de obositoare

Restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului au dus la tot mai multe conferințe video, fie că este pentru școală sau pentru muncă.

Restricțiile impuse de autorități pentru a limita răspândirea coronavirusului au dus la tot mai multe conferințe video, fie că este pentru școală sau pentru muncă, transmite BBC. Oamenii sună tot mai des cu video, dar totul este foarte obositor. De ce se întâmplă acest lucru?

Profesorii Gianpiero Petriglieri și Marissa Shuffler, care studiază dezvoltările din domeniul muncii, au condus experimente pentru a afla mai mult despre telemuncă.

Totul este extenuant

Atunci când sunăm video, trebuie să fim mai atenți decât când vorbim față în față, a spus prof. Petriglieri. Să comunicăm virtual presupune să lucrăm mai mult la indicii nonverbale precum expresiile faciale, limbajul corpului, tonalitatea vocii și multe altele. Fiind mai atenți la aceste lucruri, consumăm mai multă energie.

„Mințile noastre se simt împreună, dar corpurile nu. Acest lucru înseamnă disonanță, fapt ce cauzează sentimente contrare, deci este extenuant. Nu te poți relaxa în mod natura", a spus profesorul Petriglieri.

Liniștea este o altă provocare. „Liniștea creează un ritm natural într-o conversație reală. Însă, când se întâmplă într-un apel video, devii stresat despre ce se întâmplă", a continuat el.

Decalările ne fac să ne simțim rău

Un studiu din 2014 făcut de academicieni germani au arătat că decalările din timpul conferințelor video ne fac să percepem interlocutorii în mod negativ. Chiar și un delay de 1,2 secunde ne face să credem că celălalt om este mai puțin prietenos sau concentrat.

Un alt factor, menționat de data aceasta de prof. Marissa Shuffler, este că atunci când folosim camera, suntem foarte conștienți că suntem priviți.

„Când suntem într-o conferință video, știm că toți se uită la noi; suntem pe scenă, așa că este o presiune socială și simțim nevoia să prestăm un spectacol. Să facem acest lucru este stresant și emoționant".

În plus, oamenii nu se pot opri din a se privi pe ei însuși atunci când sunt pe ecran, în timp ce alții nu știu cum se comportă în fața camerei. Pe lângă apelurile video în sine, oamenii sunt obosiți și de alți factori: restricțiile, carantina, telemunca și mulți alții.

Alți factori care ne fac mai obosiți

„Un apel video este o reamintire a faptului că am pierdut unii oameni temporar. Este stresant să vezi mereu pe cineva online, precum colegii tăi, amintindu-ți că ar trebui să fiți de fapt în același loc, la muncă", a spus Petriglieri.

„Ce aflăm din studiu este că suntem cu toții obosiți. Nu contează dacă suntem introvertiți sau extrovertiți. Avem aceeași întrerupere a contextului familiar în timpul pandemiei", a explicat profesorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel