Cum să produci energie electrică acasă. Aflați care este soluția cea mai bună

Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Există mai multe posibilități de a produce energie electrică acasă iar motivele pentru care ar trebui să adopți o astfel de tehnologie sunt evidente: a putea produce propria energie electrică înseamnă în primul rând a economisi bani.

Din punct de vedere economic și de mediu, cel mai simplu mod de a reduce cheltuielile cu facturile, pentru majoritatea oamenilor, rămâne reducerea consumului de energie prin autoreglare și eficientizarea termică a proprietății. Dar pentru cei care au voință și bani să investească, instalarea unuia sau mai multor sisteme de energie regenerabilă poate produce economii pe termen lung. 

Utilizarea energiei regenerabile pentru a genera electricitate (și căldură) este o modalitate excelentă de a vă reduce și amprenta de carbon. A face casa mai durabilă este un beneficiu social semnificativ, potrivit unui articol publicat de Energia Leggera.

Pentru cei care se întreabă ce este energia regenerabilă, trebuie să știți că este pur și simplu energie generată din surse naturale. Soarele, vântul... și chiar apa. 

Soluții pentru a produce propria energie electrică

1. PANOURI SOLARE

Fiecare rază de soare care aterizează pe acoperiș se poate transforma în energie electrică pe care o puteți utiliza. Panourile solare trebuie instalate de profesioniști. Acestea vor oferi o evaluare pentru a determina cele mai bune locuri de instalare și vor oferi o cotație.

Energia generată de panourile solare poate fi folosită sau stocată.

În cazul în care casa consumă mai multă energie decât produc panourile, atunci energia solară va compensa cantitatea de energie electrică care urmează să fie achiziționată.

Dacă, pe de altă parte, generați mai mult decât folosiți, este posibil să puteți vinde excesul de energie.

2. TURBINE EOLIENE

Pentru a produce energie electrică acasă nu este nevoie de turbine uriașe precum cele din parcurile eoliene. O elice mică, instalată pe clădire sau independentă, va fi suficientă, atâta timp cât locuiți într-o o zonă  cu suficient vânt.

Turbinele eoliene, de fapt, generează electricitate datorită vântului care face să se învârtească palele elicei. Acestea sunt cele care antrenează turbina, care la rândul său creează energie.

Instalarea profesională este cheia și aici. Atât pentru a garanta siguranța sistemului de turbine cât și pentru a-l poziționa acolo unde va ajunge vântul. Și la fel ca în cazul panourilor solare, energia produsă poate fi folosită sau stocată.

3. SISTEME HIBRIDE SOLARE ȘI EOLIENE

Pentru zonele în care există abundență de soare și vânt, un sistem hibrid (solar și vânt) poate fi perfect. Această combinație face mai probabil ca locuința să genereze energie electrică toată ziua. În acel moment, teoretic, vă puteți deconecta de la rețea și puteți fi complet independent.

4. SISTEME MICRO-HIDRO-ELECTRICE

Există un pârâu care curge lângă casă? Utilizarea apei care curge natural pentru a produce energie electrică în casa dvs. înseamnă generarea unei cantități mari de electricitate. Un sistem micro-hidro poate fi mai bun decât un sistem hibrid deoarece debitul de apă este mai constant și mai fiabil decât vântul sau soarele.

Dacă proprietatea este aproape de un lac sau un râu, ar putea fi într-adevăr o opțiune grozavă.

Energia regenerabilă este o modalitate inteligentă de a vă ușura facturile și de a reduce amprenta ecologică a tuturor. Și cu atât de multe moduri diferite de a o produce, generarea propriei energie ar putea fi mai ușor decât vă așteptați.

Citește și: 

Trucul de încălzire cu ghiveci şi lumânări, extrem de periculos, avertizează specialiştii: Există risc de explozie

Experţii de la Departamentul de Pompieri din Londra avertizează că acest trend este periculos, pentru că exteriorul ghiveciului se poate supraîncălzi şi, astfel, poate provoca arsuri în cazuri de neatenţie. În plus, în lutul din ghivece este, de multe ori, umezeală de la udatul plantelor, iar flacăra le-ar usca complet şi, astfel, le-ar putea face să explodeze. 

"Lumânările sunt una dintre cele mai obişnuite surse de incendiu în casă şi nu ar trebui folosite pentru alte scopuri decât cel iniţial. Deşi aceste trucuri pot fi utile, multe dintre ele au potenţial periculos. Îi rugăm pe oameni să nu facă ce li se spune în videoclipuri de genul acesta, pentru că se pot pune pe ei, dar şi pe alţii în pericol", a declarat Charlie Pugsley, comisarul adjunct al Pompierilor londonezi. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel