Apple va permite utilizarea magazinelor de aplicații rivale pe iPhone-urile din UE

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Începând cu luna martie, Apple va permite utilizarea magazinelor de aplicații alternative pe dispozitivele sale achiziționate în UE.

În prezent, orice persoană care deține un iPhone poate descărca aplicații doar din App Store.

Apple a susținut întotdeauna că regulile sale protejează securitatea utilizatorilor.

Dar a fost acuzată că a creat un monopol, că nu oferă clienților și dezvoltatorilor altă opțiune decât să treacă prin propriile canale și că percepe un comision de până la 30% pentru dezvoltatori.

Aceasta a însemnat că dezvoltatorii care fie nu îndeplinesc standardele Apple pentru a fi prezenți în App Store, fie nu doresc să plătească taxele aferente, sunt excluși de milioanele de oameni care folosesc gadgeturile Apple.

Modificările nu se vor aplica în Regatul Unit în această etapă - deși proiectul de lege privind piețele digitale din Regatul Unit, care trece în prezent prin Parlament, este posibil să supună practicile Apple unei examinări similare din punct de vedere al reglementării.

Epic, creatorul jocului Fortnite, și-a retras celebrul joc de succes din App Store după ce nu a fost de acord cu politicile acestuia. Acesta nu a mai fost disponibil pe App Store din 2020, deși este posibil să fie jucat în online.

Teoretic, această mișcare ar putea însemna că utilizatorii de iPhone din Europa ar putea reinstala aplicația Fortnite prin intermediul unei alte piețe de aplicații.

Utilizatorii din UE vor putea renunța la folosirea browserului web Safari al companiei

Mișcarea are loc odată cu intrarea în vigoare a Legii UE privind piețele digitale. Scopul noii legi este de a reglementa cele mai mari companii care asigură accesul la servicii precum motoarele de căutare și magazinele de aplicații, pentru a face piața mai echitabilă pentru companiile consacrate și pentru firmele mai mici.

De asemenea, Apple a declarat că va deschide și mai mult posibilitățile de alegere a browserului, astfel încât utilizatorii din UE vor putea renunța la folosirea browserului web Safari al companiei încă de la prima deschidere a acestuia.

Dar Apple a avertizat că, deși stabilește standarde înalte pentru toate aplicațiile și magazinele alternative noi, consideră că această mișcare ar crea riscuri suplimentare de securitate pentru clienți și ar crește riscul ca aceștia să fie expuși la programe malware, fraude și escrocherii ascunse în aplicații din alte locuri.

"Modificările pe care le anunțăm astăzi respectă cerințele Legii privind piețele digitale în Uniunea Europeană, contribuind în același timp la protejarea utilizatorilor din UE împotriva inevitabilelor amenințări sporite la adresa vieții private și a securității pe care le aduce acest regulament", a declarat Apple.

Gigantul tehnologic american vinde produse cu prețuri premium, cu promisiunea că acestea oferă un nivel suplimentar de securitate.

Aplicațiile Android pot proveni deja dintr-o varietate mai mare de magazine. Cu toate acestea, ca urmare, programele malware sunt mult mai frecvente pe dispozitivele Android decât pe cele Apple.

Scopul atât al noilor norme UE, cât și al propunerilor britanice este de a încerca să mențină piețe deschise și competitive, în care numeroase companii pot funcționa cu succes una lângă cealaltă, conform BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel