Urmărește emisiunea live


Tren plin cu aur, "găsit" după 70 de ani. Ce pretenții au cei care l-au descoperit

Doi bărbați susțin că au descoperit în Polonia un tren nazist care ar fi plin cu aur, bijuterii şi arme şi care ar fi dispărut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, relatează presa poloneză, citată de BBC News Online.

Potrivit informaţiilor localnicilor, trenul ar fi dispărut în apropierea castelului Ksiaz, în timp ce forţele sovietice se apropiau în 1945, relatează descoperă.ro.

O firmă de avocatură din Walbrzych, un oraş din sud-vestul Poloniei din apropierea castelului Ksiaz, afirmă că a fost contactată de doi bărbaţi care au descoperit trenul şi, potrivit presei poloneze, cei doi vor să primească 10% din valoarea bunurilor aflate în garnitură.

"Avocaţii, armata, poliţia şi pompierii se ocupă de acest caz", a declarat pentru Reuters Marika Tokarska, un oficial din consiliul local din Walbrzych.

Potrivit site-ului polonez walbrzych24.com, unul dintre bărbaţii care susţin că au descoperit trenul este polonez, iar celălalt german.

Site-ul Wiadomosci Walbrzyskie scrie la rândul său că trenul are 150 de metri lungime şi ar putea conţine 300 de tone de aur.

Istoricul Joanna Lamparska a declarat pentru Radio Wroclaw că, potrivit zvonurilor, trenul ar fi dispărut într-un tunel şi ar conţine aur şi substanţe periculoase.

Căutări anterioare pentru respectivul tren în aceeași zonă s-au dovedit inutile, a mai precizat Radio Wroclaw. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel