Gabriela Firea, la Ministerul Muncii? Răspuns de ultimă oră

Facebook Gabriela Firea
Facebook Gabriela Firea

Gabriela Firea (PSD) a făcut mai multe declaraţii înainte de şedinţa PSD care va decide dacă se va intra într-o negociere pentru guvernare cu PNL. Aceasta a vorbit despre posibilitatea preluării portofoliului de la Ministerul Muncii, printre altele. 

"Nu ştiu cât am fi de apreciaţi dacă doar am sta deoparte şi am critica, când România este într-o criză sanitară, economică. În funcţie de calificarea şi experienţa fiecărui coleg, de anii pe care i-a petrecut într-un anumit domeniu de activitate, pot fi şi colegi din prima linie care să preia portofolii. Dar important este să decidem dacă realizăm această coaliţie de guvernare şi dacă priorităţile noastre sunt preluate. A împărţi acum ministere şi funcţii este prematur", a spus Gabriela Firea, la sediul PSD. 

Întrebată dacă ia în calcul intrarea în Guvern, la ministerul Muncii, aşa cum au anunţat mai multe surse politice, Gabriela Firea a spus că "îmi doresc să pot să îi ajut în continuare pe români din Senat, să pot ajuta la deblocarea problemelor din Capitală, care sunt foarte multe". 

"Cred că am demonstrat că şi eu şi colegii mei suntem responsabili, suntem oameni care cântărim toate argumentele pro şi contra, nu luăm decizii într-o sală alăturată celei de şedinţă şi apoi le impunem colegilor. Vedem ce se întâmplă la şedinţă şi decidem. Ministerul Muncii este un minister foarte greu, foarte important, printre cele mai importante, şi cred că avem colegi mult mai bine pregătiţi decât mine în acest moment", a mai punctat senatorul PSD. 

Marcel Ciolacu spune că nu s-a discutat despre funcţia de premier 

Deciziile se iau astăzi în PSD. Marcel Ciolacu a afirmat, la intrarea în sediul partidului, că, din cauza datoriei mari la care s-au angajat PNL-USR-UDMR, nu mai pot fi făcute niciun fel de măriri. El a afirmat că ”și ieri i-am trimis ministrului Finanțelor o listă cu anumiți parametri pe care ar trebui să-i cunoaștem”.

Funcția de premier nu a fost luată în discuție, conform acestuia: ”Nu am luat în discuție nicio funcție, suntem încă în marja programului de guvernare, să vedem dacă decid colegii mei să facem aceste negocieri sau nu”.  ”Nu n-am avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis” a mai afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Şi PNL vede avantaje în coaliţia cu PSD

”Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe. Înseamnă că dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite”, a declarat senatorul PNL, Daniel Fenechiu, în emisiunea ”Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, conform b1tv.ro. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel