Cîțu: Propunerea de premier este președintele PNL/ PSD joacă tare! Ciolacu ”cea mai bună funcție”. Deciziile se iau acum și totul se schimbă

foto Facebook Marcel Ciolacu
foto Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a intrat în ședință la PSD. 

UPDATE: Florin Cîțu: ”Propunerea de premier este președintele PNL. Vă duceți prea mult înainte, am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil, nu se poate face. (...) Desemnarea premierului o face președintele România. Direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă ne menținem obiectivele noastre. Avem alte reforme pe care le-am început.” El afirmă că au reușit să facă ”minuni”, reușind o agenție de rating să schimbe perspectiva la ”stabil”. Totodată, a precizat că vor fi prezentate discuțiile cu PNL și cu USR. ”Pentru mine, importante sunt reformele și vreau să văd cu cine le putem face, căci PNL nu are majoritatea parlamentară” a continuat Florin Cîțu. În același timp, pentru PNL este ”crucial” să aibă portofoliul de la Finanțe, conform acestuia.

Declarațiile complete pot fi urmărite în videoclip

----  

Deciziile se iau astăzi în PSD. Marcel Ciolacu a afirmat, la intrarea în sediul partidului, că, din cauza datoriei mari la care s-au angajat PNL-USR-UDMR, nu mai pot fi făcute niciun fel de măriri. El a afirmat că ”și ieri i-am trimis ministrului Finanțelor o listă cu anumiți parametri pe care ar trebui să-i cunoaștem”.

Funcția de premier nu a fost luată în discuție, conform acestuia: ”Nu am luat în discuție nicio funcție, suntem încă în marja programului de guvernare, să vedem dacă decid colegii mei să facem aceste negocieri sau nu”.  ”Nu, n-am avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis” a mai afirmat liderul PSD, Marcel Ciolacu. 

Despre negocierile cu PNL, PSD joacă tare și lansează în discuție un nou criteriu de ”departajare”: procentele obținute la alegerile parlamentare. ”Negocierile nu pot fi altfel decât conform ponderilor parlamentare, eu n-am auzit de altfel de negocieri decât cele pe ponderi”. După ce i s-a spus că, după ponderi, PSD ar trebui să dea premierul, liderul PSD a răspuns: ”Repet, eu nu cunosc altfel de negocieri politice decât pe ponderi, cu rezultatul alegerilor generale, nu pe sondajele de opinie”. 

Cât despre funcția pe care el și-o dorește, președintele PSD a afirmat: ”Marcel Ciolacu are cea mai bună funcție, de președinte al PSD”. 

Săptămâna trecută, după negocierile cu PNL, în frunte cu Florin Cîțu, Marcel Ciolacu afirma că ”Prioritatea numărul 1 este stabilizarea României”. ”Eu cred că suntem pe un drum corect și, dacă vom fi cinstiți și patrioți, acesta este drumul care va duce la formarea unei noi majorități” mai declara Marcel Ciolacu.

La acel moment, era pe masă varianta premierului prin rotație: ”A fost o discuție, ne menținem decizia partidului și a mea personală de a merge la consultări cu funcția de prim-ministru și, atunci, au venit mai multe soluții, pe care o să le analizăm în partid”. 

Marcel Ciolacu a mai afirmat, despre negocierile cu PNL, că ”n-a fost foarte ușor, dar nici foarte greu, pentru că am încercat să găsim lucrurile care ne aseamănă, nu ne despart”. ”Ne aseamănă foarte multe lucruri, în primul rând, în acest moment, buna-credință. Din acest dialog, așa a reieșit” a completat liderul PSD. 

La ora 19:00, Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni la sediul central al partidului, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel