Confruntarea finală. Victor Ponta, întrebări fulger pentru Klaus Iohannis

Victor Ponta este prezent, joi seară, în platoul "Sinteza Zilei" de la Antena 3. Aici trebuia să fie ultima dezbatere electorală dintre candidatul PSD și candidatul ACL, din programul stabilit de PSD-UNPR-PC. Klaus Iohannis a preferat Digi 24, care, de asemenea, a transmis două invitații. În lipsa unui partener de dezbatere, Victor Ponta a adresat mai multe întrebări fulger pentru Klaus Iohannis, rămase fără răspuns. 

Victor Ponta i-a adresat, din platoul Antena 3, mai multe întrebări lui Klaus Iohannis. Candidatul PSD i-a adresat următoarele întrebări candidatului ACL:

- Eu i-am mai pus întrebări, dar nu am primit răspunsuri. Dacă aveam ocazia în seara aceasta să mă întâlnesc cu el aș fi insistat pe mai multe întrebări.
- Ce credeți, dle Iohannis, despre ce s-a întâmplat în 2012? Până acum nu a vrut să îmi răspundă, deși vrea să fie președintele și celor care au votat pentru demiterea lui Băsescu. Îmi pare rău că nu a vrut să îmi răspundă până acum. Eu am votat pentru demiterea lui Băsescu și cred că am făcut bine.
- A doua întrebare ar fi legată de retrocedările din Sibiu. I-am prezentat niște date... Pentru Ardeal, Banat, Maramureș, cel mai important proiect USL este descentralizarea. 90% din probleme trebuie să le rezolvi pe plan local. USL a lucrat la proiectul de descentralizare cu o echipă condusă de Dragnea și Antonescu. Știți care a fost singura cerere a lui Iohannis la descentralizare? Klaus Iohannis a zis că vrea să fie capitala de regiune la Sibiu, nu la Brașov. Asta denotă o superficialitatea pe care am văzut-o și la dezbateri. Când vorbești de un proiect atât de important, nu poți să reduci tot la ce vrei tu. Aș fi vrut să-l întreb așa: dacă descentralizăm totul ești de acord? Dânsul e primar la Sibiu... e de înțeles. Toți primarii vor capitala la ei.
- De asemenea, l-am întrebat și nu a vrut să îmi răspundă. În această campanie, Iohannis a folosit termenul de pomeni electorale... A zis că eu aș da pomeni electorale. Eu i-am spus ce măsuri am luat... pe care el le numește pomeni electorale. L-aș fi întrebat care dintre măsurile acestea le va abroga dacă ajunge președinte. Nu cred că ar fi răspuns. Dacă astea sunt pomeni electorale, dle Iohannis, spuneți dvs dacă pensiile sunt prea mari sau dacă alocațiile sunt prea mari? Dl Iohannis s-a pregătit cu dl Tătaru, cel care făcea campanie și cu Băsescu.
- Am vrut să-l întreb pe Klaus Iohannis cu cine guvernează, dacă ajunge președinte. Nu mi-a răspuns. Pe mine mă interesa să știu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel