Minunea de la Schitul Sfânta Ana de pe Muntele Athos provoacă temeri

schitul_sfanta_ana
schitul_sfanta_ana

Călugării Schitului Sfânta Ana de pe Muntele Athos, precum și pelerinii sosiți aici în ultimele zile, sunt martorii unei adevărate minuni, motiv pentru care athoniții sunt foarte gânditori.

Din dimineaţa zilei de 12 aprilie, o candelă mare ce se află în faţa Uşilor Împărăteşti din Biserica schitului se mişcă continuu în formă de cruce, relatează agionoros.ru, potrivit Agerpres.

Evenimentul stârnește neliniște, întrucât, potrivit tradiției, dacă această candelă se mișcă în zile lucrătoare, cum a fost cea de 12 aprilie, este un semn al venirii unor mari nenorociri şi încercări. Dacă, însă, candela s-ar fi mișcat în zile de sărbătoare, semnul ar fi prevestit evenimente fericite.

Mișcarea candelei i-a determinat pe monahii schitului să-şi înteţească rugăciunile pentru oameni, urmând ca în aceste zile, potrivit agionoros.ru, să aibă loc o întrunire specială a Sfintei Chinotite (Consiliul de conducere al Sfântului Munte Athos format din toţi reprezentanţii celor 20 de mănăstiri din Sfântul Munte) pentru a da o interpretare minunii ce se petrece la Schitul Sfânta Ana. Schitul se află pe teritoriul Mănăstirii Marea Lavră, cea dintâi aşezare chinovială din Athos și prima din eparhia Sfântului Munte. Așezată la capătul peninsulei, Mănăstirea Marea Lavră a fost întemeiată pe la anul 963 cu ajutoare bănești date de către împărații bizantini Nichifor Focaș și Ioan Tzimisca.

Sfânta Ana Mare este cel mai mare și cel mai vechi schit de pe Muntele Athos, fiind localizat la 340 m altitudine, aproape de vârful muntelui. Schitul a fost întemeiat în ultimele decenii ale secolului XVII, pentru a păstra piciorul stâng al Sf Ana, mama Fecioarei, adus de călugări în 1686.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel