Europarlamentarul Nicu Ștefănuță pleacă din USR: Direcția pe care o are de ani buni la vârf partidul este una pentru care eu nu pot gira

Nicu Ștefănuță
Nicu Ștefănuță

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță anunță că pleacă din USR. 

„Punct. Trei oameni îmi sunt far. Unul, din mediul cultural, îmi spune că există o Românie a oamenilor buni, a valorilor, a educației, a bunătății, a culturii, a preocupării pentru natură, pentru oameni necăjiți, pentru copii, pentru animale, pentru viitor.

Un al doilea, mi-a spus să am încredere în valori, în ceea ce fac, pentru că este nevoie și de oameni așa în politică, nu doar de pragmatici reci.

Un al treilea om, un medic din Sibiu, a făcut din munca ei un templu. A renovat o secție întreagă, a strâns bani, a cumpărat zeci de aparate, a salvat prim munca ei mii de copii. Când nu mai văd direcția, mă gândesc la oameni ca ei. Când sunt tentat să mă predau politicii ‘la fel’, mă gândesc la dezamăgirea pe care ar simți-o ei.

Am intrat în USR acum exact 6 ani, zi cu zi. Din păcate, direcția pe care o are de ani buni la vârf partidul este una pentru care eu nu pot gira. Și asta de prea multă vreme. Nu sunt pe aceeași linie. Am alte valori. Am rămas ani întregi făcând opoziție bazată pe valori, pe reguli, pe idei, nu pe oameni. Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când VOI ne-ați ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Noi urma să fim locțiitorii voștri. Voi, care ați înghețat pentru principii ne-ați trimis în parlamente, nu să ne fie nouă cald, ci să transmitem vocea voastră răgușită. Să dăm o formă României altfel.

Am așteptat aproape ca în Sodoma și Gomora, ca atâta timp cât mai sunt oameni buni să rămân. Și ei mai sunt cu miile. Oameni inimoși, oameni principiali, oameni competenți. Din păcate nu e a lor vocea cea ce se aude, nu e a lor puterea, al lor nu mai e decât conflictul psihologic pe care îl ridică ceea ce simt și ceea ce văd în fiecare zi. Acestor oameni le mulțumesc profund. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu și din România. Mulțumesc”, a transmis Nicu Ștefănuță.

Nicu Ștefănuță are un Master în Managementul Politicilor Publice (MPM). A fost bursier al Fundației Jarvits, Universitatea Georgetown, McCourt School of Public Policy; Washington DC, SUA.

De asemenea, are master în studii internaționale avansate (MAIS), Academia Diplomatică din Viena, Austria și master în Studii europene (MES), Universitatea din Viena, Austria.

A studiat la Facultatea de Științe Economice, Universitatea de Vest, Timișoara, România. Are Licență în economie, a fost bursier DAAD - studii de vară la Universitatea Ludwig Maximilian din München.

A fost diplomat european. Grad diplomatic: Secretar I. Washington. A fost funcționar european responsabil de relația transatlantică, Bruxelles. De asemenea, a ocupat funcția de detașat al UE pe lângă PNUD (Programul pentru Dezvoltare al Națiunilor Unite), Addis Abeba, Etiopia.

A fost funcționar european în serviciul Comisiei pentru agricultură a PE, Bruxelles, Belgia și a fost asistent legislativ pe lângă un membru al Comisiei pentru bugete a PE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel