STS îi dă replica lui Emil Constantinescu: Nu suntem serviciu secret

constantinescu
constantinescu

După ce fostul preşedinte al României Emil Constantinescu a declarat că în timpul mandatului său de președinte a eliminat sute de generali și colonei din serviciile secrete, printre care și pe șeful STS din ianuarie 1997, Serviciul de Telecomunicații Speciale reamintește că nu e serviciu secret și face câteva corecturi.

Replica STS vine după ce fostul președinte, Emil Constantinescu a declarat că: "Personal am eliminat din Serviciile Secrete 38 de generali ai Securitatii si sute de colonei. Sigur ca in al doilea mandat al presedintelui Iliescu, in 2001, o mare parte dintre ei au fost reintegrati, iar o alta parte s-a constituit acum, sub presedintele Basescu(...) De exemplu, seful serviciului secret STS, in ianuarie 1997, a fost destituit si in locul lui am adus un profesor inginer de la Academia Militara. In ianuarie 2001, el a fost pus pe post, la loc", a declarat  Emil Constantinescu.

Într-un comunicat remis Ziare.com de către Biroul de Presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) se reamintește că acesta "nu este un serviciu secret".

 "Acesta imprecizie a domnului Emil Constantinescu este de natura sa intretina, de o maniera incorecta, o anumita confuzie in randul cititorilor dumneavoastra, iar asocierea conducerii STS din acea perioada cu Securitatea creeaza un prejudiciu de imagine", se precizează în comunicatul citat.

 În plus, STS precizează că generalii pe care Emil Constantinescu susține că i-a destituit în 1997, Tiberiu Lopatita (Director al STS) și Tudor Tanase (Adjunct tehnic al Directorului STS), în realitate, și-au înaintat demisiile din motive personale.

 "Pentru orice militar de cariera, aceasta este o diferenta majora in perceptia actului eliberarii din functie", se subliniază în comunicatul de presă al STS.

 De asemenea, se precizează că, în 2001, CSAT l-a numit în funcția de director al STS (ca civil) pe Tudor Tănase, fost adjunct, nu director plin al instituției în 1997.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel