Soluția din UDMR la criza din coaliție. Hunor: Gata cu atitudinea de ninja pe Facebook!

Guvernul României
Guvernul României

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, anunţă soluţia pentru rezolvarea crizei din coaliţie. 

„Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când? La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide, nu va fi posibilă o refacere a coaliției. După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a spus Kelemen Hunor, la RFI, citat de Mediafax.

Guvernul minoritar, o soluţie riscantă 

„Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”, a mai spus președintele UDMR.

El consideră că nici a treia variantă nu trebuie exclusă: „Soluția constituțională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluția alegerilor anticipate, dar această variantă este mai puțin probabilă și oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu putem exclude nici această variantă”.​

Kelemen Hunor, discuţie despre reforme în coaliţie 

Vicepremierul Hunor Kelemen a spus, la interviurile Digi24.ro, că politicienii fac frecvent apel la „reformă” fără să și spună la ce se referă și fără să clarifice ce ar însemna - „La reforme se poate apela populist și demagogic”, a spus liderul UDMR.

„Am făcut apel la calm și apel la rațiune, fiindcă altfel vom pierde cu toții, nu politicienii, că până la urmă cum sunt oamenii politici apreciați de public chiar nu e o problemă. Pierd, nu pierd, pe nimeni nu interesează. Pierde țara, pierd comunitățile locale, pierd indivizii, pierde fiecare om, fiecare cetățean, într-o perioadă în care avem șansa să mișcăm lucrurile.

Toată lumea vorbește de reforme. La un moment dat am, spus: «OK, hai, când trec congresele voastre să ne așezăm la masă și să spunem cine și ce înțelege prin reforme». S-ar putea să nu ne întâlnim pe drum. S-ar putea să înțeleg eu, prin reforme, altceva decât înțelege Dacian Cioloș sau Florin Cîțu sau Ludovic Orban.

La reforme se poate apela populist și demagogic - „Hai să facem reforme reforme. Bine, boss, ce înseamnă reformă la tine. Hai să vedem, la ce te gândești?“, a precizat, la Digi24, Kelemen Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel