PSD Vrancea: Taxa pe lux, un act de solidaritate și echitate socială

Taxa pe lux nu este o sancțiune aplicată celor bogați, ci un act de solidaritate și echitate socială, precizează PSD Vrancea.

Mai ales în situații de criză trebuie să existe solidaritate, astfel încât presiunea crizei să fie distribuită echitabil, pe măsura veniturilor obținute de fiecare cetățean. Taxarea se aplică în toate democrațiile consolidate, inclusiv în cele mai liberale sisteme, pentru că democrația se realizează și prin solidaritate socială.

Precizări importante despre acest subiect 

Acordul politic trebuie să fie de principiu în acest moment. Nu putem discuta despre praguri, cote și plafoane, pentru că nu există un proiect finalizat. Modelul exact trebuie realizat de viitorul Guvern, pe baza realităților economice și a acordului dintre parteneri. 

Vezi și: Răsturnare de situație. PSD anunță, din Parlamentul European, că PNRR poate fi MODIFICAT. Regulament UE: Statul poate propune un NOU PLAN 

Solidaritatea și reducerea decalajelor sociale sunt principiile acestui model. Prin urmare, impozitarea impozitului pe venit global și impozitarea marilor averi trebuie să fie însoțite de beneficii clare pentru categoriile sociale vulnerabile. Acest model de taxare progresivă și a marilor averi este un model european - există în marea majoritate a statelor europene.

Taxa pe lux  

Taxe suplimentare pe vile mari, cu piscină, pe iahturi și mașini de lux. Creșterea progresivă a impozitului pe proprietate odată cu creșterea numărului de locuințe deținute.Taxarea marilor averi există în majoritatea statelor UE și în SUA.        

Impozitarea preogresivă

Aproape toate statele UE au impozitare progresivă. Doar 4 țări exotice din UE mai au cotă unică: România, Bulgaria, Ungaria și Estonia. Implementarea impozitului pe venitul global NU va poate avea loc înainte de anul 2023.

Implementarea impozitului pe venitul global se va face DUPĂ unificarea la ANAF a bazelor de date privind veniturile românilor – globalizare trebuie să se facă digital, automat – nu de către cetățeni, cu formulare și cozi la ghișeu. Oricum, la peste 80% dintre cetățeni nu va fi nevoie de globalizarea veniturilor, pentru că au o singură sursă de venit: un salariu sau pensia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel