Un grup de politicieni ar urma să lanseze, luni, la București, o nouă platformă politică. Este vorba de "Inițiativa România Liberală", ce ar avea ca fondatori mai mulți politicieni cu vederi de centru-dreapta, au declarat, joi, surse politice parlamentare, conform Agerpres.
[caption id="attachment_307329" align="alignleft" width="310"] foto: ionutiancu.ro[/caption]La eveniment sunt aşteptaţi să participe, printre alţii, liberalii Andrei Chiliman, Călin Popescu-Tăriceanu, Vlad Moisescu, Dan Cristian Popescu şi Mircia Muntean, au precizat sursele citate.
Valorile Inițiativei "România Liberală"
Într-un manifest al viitoarei platforme, iniţiatorii acesteia susţin că a venit vremea să fie lăsate deoparte ceea ce dezbină: "politicianismul, oportunismul, ataşamentul politic faţă de un partid politic sau faţă de un lider politic, diferenţele de opinie pe o temă sau alta, obiectivele marginale ale fiecărei persoane sau ale fiecărui grup". "Trebuie să depăşim momentul istoric în care politica se face exclusiv în funcţie de un om sau de un grup de interese, oricât de puternică ar fi personalitatea acestuia sau influenţa unui grup. Noi, membrii Iniţiativei «România Liberală», suntem uniţi de credinţa în libertate şi de convingerea că unica soluţie de a trăi într-o societate liberă şi prosperă este soluţia occidentală: statul de drept, cu instituţii stabile şi echilibrate, cu o Justiţie independentă, într-o Românie capitalistă. Constituirea urgentă a soluţiei politice de dreapta, autentică şi credibilă, este o necesitate a societăţii româneşti. De aceea considerăm că trebuie să acţionăm cu rapiditate şi eficienţă în acest sens, plecând de la ceea ce ne uneşte şi lăsând la o parte ceea ce ne dezbină", se arată în manifest. În document se mai afirmă că "a venit momentul construirii soluţiei liberal-conservatoare pentru o Românie a libertăţii şi prosperităţii". "Constituim Iniţiativa «România Liberală» (IRL) ca platformă politică al cărui scop este promovarea acestor valori", se precizează în document. Ca direcţii de acţiune prezentate ca urgenţe ale societăţii româneşti manifestul indică, între altele, revizuirea Constituţiei, regionalizarea României, reindustrializarea ţării, deschiderea politicii prin schimbarea modului de organizare a partidelor şi a relaţiei partid politic - cetăţean, după modelul consacrat în statele occidentale, precum şi respectarea criteriilor de integritate în exercitarea funcţiilor şi a demnităţilor publice.Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu