Cristian Diaconescu, semnal de alarmă cu PNRR: Ne poate costa miliarde

Facebook PMP
Facebook PMP

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP, trage un semnal de alarmă legat de PNRR şi arată cum România poate pierde miliarde. 

"Minciuna, lipsa de profesionalism și lipsa de voință politică ne pot costa miliarde

Consiliul de Afaceri Economice și Financiare a îndeplinit o îndatorire formală, în ceea ce privește PNRR-ul României, prin anunțarea finanțării pentru 3,9 miliarde de euro -13% din suma totală, aprobată pentru România.

Ministerul Finanțelor, parte a unui Guvern “de administrare”, poate cere Comisiei aceste fonduri. Sigur, va fi nevoie de reprezentanți mandatați, cu legitimitate aprobată în Guvern, pentru a intra în dialogul cu reprezentanții Comisiei, vizând pre-finanțările. Primul Raport de audit european este posibil să aiba loc în lunile mai sau iunie 2022. Dacă evaluarea iese prost, pierdem banii.

Până la acea dată, în următoarele 8 luni, România s-a obligat să îndeplinească numai puțin de 65 de ținte, vizând modernizarea țării (nu acoperirea a ceea ce s-a furat sau nu s-a construit în ultimii 30 de ani), pentru care este nevoie ca, în interesul nostru și al generațiilor următoare, să muncească un guvern și un parlament cu puteri depline. Până la sfârșitul anului 2021 trebuie îndeplinite 20 de obiective", transmite Cristian Diaconescu.

Ce obligaţii are România



"Printre acestea sunt: intrarea in vigoare a Legii serviciului de alimentare cu apa și canalizare; strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare; scoaterea din operare a unei capacități de producție a energiei electrice, bazată pe cărbune; pregătirea propunerilor pentru reformarea sistemului de pensii; 15.000 de case de marcat, conectate la sistemul informatic ANAF; semnarea unor Acorduri privind instrumentele financiare în sectorul privat , de către Guvern și Comisia Europeană; adoptarea Strategiei Anticorupție și o Strategie Națională privind securitatea energetică, precum și multe alte decizii privind mecanisme financiare, lumea digitală sau acțiunea climatică.

Sunt primele obiective pe care ni le-am asumat în negocierile cu Comisia Europeană, pentru a primi 29,2 miliarde de euro și pe care trebuie să le îndeplinim în urmatoarele 2 luni. Aceste teme presupun un Guvern stabil și legitim, care să poată adopta OUG-uri dar si un Parlament, cu majorități clare, pentru a face modificări la acte normative, extrem de sensibile . Repet!!! În următoarele 2 luni. În opinia mea, realizarea acestui parcurs ne poate arăta dacă avem o clasă politică responsabilă sau nu.

Acesta este singurul program de guvernare viabil, pentru că este unica obțiune de administrare a țării care are finanțarea asigurată. Restul sunt povești", a mai spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel