EXCLUSIV  Victorie ISTORICĂ în PSD. Deputatul Marcel Ciolacu, interviu: Câştigătorul ia totul

Odată ajuns la conducerea PSD Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, Secretar al Camerei Deputaților, a venit cu reforme peste reforme. Venirea sa în fruntea partidului a fost un pariu câștigat dacă este să ne luăm după victoria de la alegerile locale. Social-democrații de la Buzău au contabilizat 77 de primari din 87 posibili și s-au clasat pe locul I pe țară la scorul electoral obținut de organizațiile PSD.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru DC News, deputatul Marcel Ciolacu a vorbit despre rezultatul pe care l-a obținut.

DC News: Aţi obţinut cel mai bun scor la alegerile locale 2016. Cum aţi reuşit să faceți astfel încât oamenii să creadă în candidaţii dumneavoastră?

Marcel Ciolacu: Succesul nostru la alegerile locale este o confirmare a rezultatelor pe care PSD le-a avut în administraţie în ultimii ani. Şi încă un lucru: am înţeles ce voiau buzoienii.

DC News: Adică?

Marcel Ciolacu: O schimbare reală a candidaţilor şi a consilierilor. În special în urban, am încurajat oameni care nu au făcut politică, dar care au mare experienţă fie în domeniile lor, fie în administraţie. Din punct de vedere politic, pentru mine şi echipa centrală, a fost un risc. Nu am pus pe listă oameni care erau acolo de zeci de ani. Şi asta a stârnit o nemulţumire în interior. Fără o asemenea măsură nu puteam câştiga. Buzoienii şi, îmi permit să spun românii, sunt interesaţi mai degrabă de cum administrezi oraşul sau comuna în care trăiesc şi mai puţin ce "obligaţii" politice ai pentru diverşi oameni din partid. Succesul acesta vine cu un mare preţ: aşteptările oamenilor sunt mari.

DC News: V-a surprins rezultatul? Aţi obţinut 77 din 87 de primari posibili.

Marcel Ciolacu: Da. Aveam nişte calcule pe care ni le-am făcut pe baza simulărilor şi experienţei. Ne aşteptam la 68 de primării. Însă, strategia noastră de a ne concentra pe urban a fost corectă şi am câştigat în locuri unde PSD nu a câştigat niciodată. În noaptea alegerilor, la sediul de campanie veneau rezultatele din secţiile de vot din municipiul Buzău. În scurt timp ne-am dat seama că am câştigat aici. Şi atunci toată atenţia s-a mutat către judeţ. După ce am câştigat toate oraşele am ştiut că a fost o victorie istorică a PSD în Buzău. Evident, m-am bucurat. Dar, mi-am dat seama şi ce mă aşteaptă: mulţi primari înseamnă multe proiecte şi multă muncă.

DC News: La momentul actual, care este situația la PSD Buzău? Există tensiuni, nemulțumiri față Constantin Toma, noul primar ales?

[citeste si]

Marcel Ciolacu: Ştiţi, există un celebru cântec: the winner takes it all, câştigătorul ia totul. După o asemenea victorie e greu să vorbeşti de nemulţumiri în interior. Doar dacă există oameni cărora nu le mai este bine în PSD. Întotdeauna există şi alte opţiuni. Acum, în PSD există preocupare pentru administraţie şi, nu pot să ascund asta, ne pregătim de alegerile parlamentare.

Nota redacției - DC News va publica, în zilele următoare, partea a doua a interviului pe care deputatul Marcel Ciolacu ni l-a acordat în exclusivitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel