Kelemen Hunor (UDMR): Ce probleme prezintă înființarea partidelor cu 3 membri

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit vineri despre decizia Comisiei de cod electoral privind posibilitatea înființării unui partid de către doar trei membri. Liderul maghiar a afirmat că măsura nu reprezintă un pericol pentru Uniune, dar ar putea avea efect negativ asupra societății românești.

Citește și: EXCLUSIV! Consens PSD - PNL în Parlament pe o lege bombă

"România tot timpul este, din acest punct de vedere, în extreme. Se așază în extreme. 25.000 de semnături din 18 județe necesare pentru înființarea unui partid era o extremă. Cealaltă extremă într-o țară fără o tradiție politică democratică, cum este în Marea Britanie spre exemplu, este să înființezi fără nicio altă condiție un partid cu trei membri. Deci, am impresia că noi nu reușim să găsim calea de mijloc. (...) Pentru UDMR nu este un pericol, în schimb pentru societatea românească da. Nici votul uninominal nu era un pericol pentru UDMR și noi am spus acest lucru, dar și atunci populismul și demagogia au învins. Și acum spunem că dacă populismul și demagogia vor învinge va fi rău pentru societatea românească, nu pentru UDMR", a declarat Kelemen Hunor, la Sfântu Gheorghe, conform Agerpres.

Comisia pentru cod electoral a eliminat, marți, criteriul teritorial existent în prezent în Legea partidelor politice, optând pentru posibilitatea ca un partid să poată fi înființat doar de trei persoane.

De asemenea, Curtea Constituțională a decis, joi, neconstituționalitatea dispozițiilor care fac referire la numărul minim de membri fondatori necesari pentru înregistrarea partidelor politice. Vezi aici detalii: CCR, decizie BOMBĂ privind partidele politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel