PRU se opune trecerii la moneda euro și propune referendum național

Partidul România Unită a anunțat că se opune trecerii României la moneda euro și solicită ca această măsură să facă obiectul unui referendum național.

"PRU se opune trecerii la moneda euro și cere ca această măsură să nu fie adoptată prin înțelegere între partidele compromise și dispuse să se vândă oricui le ține la putere, ci prin referendum național. Președintele Iohannis și premierul Ponta puteau să facă un pact prin care să înceapă să scoată România din sărăcie, nu să se înțeleagă cum să o înfunde acolo definitiv", a declarat președintele PRU, Bogdan Diaconu, într-un comunicat.

Acesta consideră că "pactul politic pentru adoptarea monedei euro este un pact politic de sărăcire definitivă și iremediabilă a românilor", pentru că "trecerea la euro înseamnă o accelerare a scumpirilor la care marea majoritate a cetățenilor nu va face față, în timp ce veniturile vor rămâne la fel de mici".

Vezi și: Victor Ponta: România vrea să intre în zona euro în 2019. Care sunt pașii esențiali

"Experiența din alte țări europene ne arată că primul efect al adoptării euro este un salt al prețurilor, care nu e corelat cu o creștere echivalentă a veniturilor. În condițiile în care oricum veniturile românilor sunt cu mult în urma prețurilor, trecerea la moneda euro va spulbera orice șansă de normalizare a puterii de cumpărare. În loc să gândească o strategie națională de creștere economică prin care România să iasă din cercul vicios al scumpirilor și al transformării definitive într-o piață de consum cu produse tot mai greu accesibile, clasa politică actuală vrea să dea o lovitură definitivă traiului decent de zi cu zi prin marea găselniță a trecerii la moneda euro, ca și cum adoptarea acesteia înseamnă automat și venituri pe măsura scumpirilor care vor fi generate", a continuat Bogdan Diaconu.

În opinia liderului PRU, "românii nu au nevoie de altă monedă, ci de locuri de muncă bine plătite, de infrastructură, de instituții publice care să lucreze în interesul lor și de o economie bazată pe producție, nu pe importuri".

Bogdan Diaconu consideră că "dispariția monedei naționale reprezintă un act de renunțare la suveranitatea națională și mutarea deciziei și mai mult în afara țării".

Vă invităm să răspundeți sondajului și să vă expuneți argumentele în secțiunea de comentarii!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel