PSD, despre datoria publică: Ne-au amanetat și au uitat să ne spună

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

PSD susține că datoria publică a României a crescut cu 31 de miliarde de euro în timpul guvernării de dreapta.

Partidul Social Democrat susține că datoria publică a României a crescut cu 31 de miliarde de euro în timpul guvernării de dreapta: „Ne-au amanetat și au uitat să ne spună”.

Potrivit PSD, datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB.

„Datoria publică a crescut cu 31 mld. euro în timpul guvernării de dreapta! Iar împrumuturile externe au depășit, în mai, peste 53 de mld. de euro! Datoria totală a ajuns la 49,7% din PIB!”, au transmis luni seara social-democrații.

Conform acestora, „datele publicate de Ministerul Finanțelor - condus din nou - de premierul Florin Cîțu arată dezastrul pus în cârca românilor de Coaliția Împrumuturilor”.

PSD cere anchetă şi-l acuză pe Cîţu că foloseşte bugetul pentru campania din PNL

„PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Punctajul emis de Cancelaria Prim-ministrului cu titlul „Florin Cîțu candidat pentru președinția PNL” arată că premierul Cîțu și-a stabilit sediul oficial de campanie în biroul său de la Guvern și folosește, în mod necuvenit, resursele și personalul bugetar în lupta sa politică din partid.

Acest fapt se circumscrie unei infracțiuni de corupție săvârșită de la cel mai înalt nivel al statului român, mai precis încălcarea art. 13 din Legea 78/2000  privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Conform acestui articol, folosirea influenței ori autorității funcției de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii unui folos necuvenit, pentru sine ori pentru altul, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, iar tentativa se sancționează conform legii", se arată într-un comunicat de presă transmis de către Partidul Social Democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel