CTP, despre ofițerul acoperit: Doi candidați sunt vizați de Băsescu

CTP
CTP

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu crede că avertismentul președintelui că va divulga numele unui ofițer acoperit îi vizează pe principalii doi candidați la Președinție, Klaus Iohannis și Victor Ponta.

„Domnul Băsescu nu a precizat în ce serviciu a fost ofițer sub acoperire respectivul candidat. Nu a precizat dacă este vorba despre Securitate sau despre un serviciu românesc actual – SRI, SIE, STS, unitatea de protecție a MAI, contraspionajul militar. N-a precizat, de asemenea, dacă nu cumva de un serviciu secret extetrn”, a spus Cristian Tudor Popescu, marți seară, la Digi 24.

El a arătat că acest „suspans” îi amintește de un anunț asemănător făcut de fostul pesedist Adrian Severin în urmă 16-17 ani, care anunța că există în viața publică românească câțiva politicieni și directori de ziare care sunt membri ai unor servicii secrete străine, dar nu a mai spus despre cine este vorba.

Cristian Tudor Popescu spune că astfel de avertismente fac parte din tehnica președintelui Băsescu, care de această dată "plusează" pentru că "vrea să ridice miza mediatică pentru momentul în care ar devoala acest nume".

Băsescu dinamitează campania: Ofițeri acoperiți printre candidați

Jurnalistul nu crede că dezvăluirea pe care ar putea-o face Băsescu referitor la apartenența unui politician la un serviciu secret este neapărat o lovitură.

„Dacă ar fi ofițer acoperit SRI sau SIE, asta e fi rău? E de natură să-l compromită în ochii cetățenilor? De ce, aparține Securității? Aparține unor institutii ale statului român, perfect legale, care nu sunt poliții secrete, care ar fi problema? S-ar putea ca efectul sa fie poate chiar invers”, a spus el.

Gargară de campanie

„Apoi, dacă este vorba de un ofițer acoperit CIA în România, de pildă, e de rău? S-ar putea să se producă o revoltă din partea românilor pentru că un candidat la președinție este un agent american cu care, vorba aceea, noi suntem înfrățiți?”, a continuat el.

Jurnalistul mai spune că afirmațiile președintelui sunt, deocamdată, „vorbărie” și „gargară de campanie”.

Totuși, arată el, dacă ar pronunța un nume, nu s-ar referi la candidați cu șanse reduse, care sunt „mize prea mici” pentru Traian Băsescu.

Deocamdata e vorbărie, e gargara de campania. Daca va pronunta un nume, mai discutam

„La cine nu s-ar referi: la Elena Udrea, îndraznesc să spun că nu despre ea e vorba. Nu se va referi la ținte gen Călin Popescu Tăriceanu, e o miză prea mică pentru Traian Băsescu. Pe cale logică ramân două persoane care ar putea fi ținte: Victor Ponta și Klaus Iohannis”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

În opinia sa, președintele l-ar putea ataca pe Victor Ponta, „evident fiind adversarul politic al lui Traian Băsescu și pe care ar încerca domnul Băsescu să-l com promită politic”.

Nu exclude însă ca ținta să fie contracandidatul acestuia.

„Poate fi și Klaus Iohannis, în ideea compromiterii candidatului cel mai puternic al dreptei și înlocuirii lui cu doamna... spuneți dumneavoastră numele”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel