Un român, în topul celor mai scumpe transferuri făcute de o echipă de Ligue 1

Fostul internaţional român Viorel Moldovan este pe locul 3 pe lista celor mai costisitoare transferuri făcute de FC Nantes, scrie France Football, ce prezintă în această vară cele mai scumpe zece achiziţii din istoria cluburilor din Ligue 1. 

Viorel Moldovan a fost transferat în 2000 de la Fenerbahce în schimbul a 5 milioane de euro. În 94 de meciuri, atacantul a reuşit 50 de goluri pentru 'canari', rămânând până astăzi unul dintre cei mai buni marcatori din istoria clubului, notează France Football.

Pe lista France Football, pe locul 10, la egalitate cu alţi jucători, este un alt atacant român, Florin Bratu, adus în 2004 de la Galatasaray pentru 3 milioane de euro. Spre deosebire de Moldovan, Bratu nu a dat satisfacţie la Nantes. Iată lista celor mai scumpe transferuri realizate de Nantes: 1. Anthony Limbombe, venit în 2018 de la FC Bruges pentru 8 milioane euro 2. Ariza Makukula, venit în 2002 de la Salamanca pentru 5,5 milioane euro 3. Viorel Moldovan, venit în 2000 de la Fenerbahce pentru 5 milioane euro 4. Kalifa Coulibaly, venit în 2017 de la Gent pentru 4,5 milioane euro 5. Lucas Evangelista, venit în 2018 de la Udinese pentru 4 milioane euro 6. Michael Gravgaard, venit în 2008 de la FC Copenhaga pentru 3,9 milioane euro 7.

Mario Yepes, venit în 2002 de la River Plate pentru 3,8 milioane euro 8. Christian Wilhelmsson, venit în 2006 de la Anderlecht pentru 3,3 milioane euro 9. Kolbeinn Sigthorsson, venit în 2015 de la Ajax pentru 3 milioane euro 10. Florin Bratu (venit de la Galatasaray), Marcus Coco (Guingamp), Julio Caceres (Club Olimpia) şi Stefan Babovic (OFK Belgrad), fiecare achiziţionat pentru 3 milioane euro. În afară de Moldovan, Yepes a fost o achiziţie foarte bună. Makukula, Wilhelmsson şi Sigthorsson au dezamăgit, iar experienţa lui Gravgaard la Nantes a fost 'o catastrofă', comentează France Football. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel