Tyson Fury, duel cu Francesco Pianeta în august

manusi de box
manusi de box

Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, va boxa, pe 18 august, la Belfast, cu italianul Francesco Pianeta, cel care a fost de două ori challenger în lupta pentru trofeul mondial al acestei categorii. 

Fostul campion mondial la categoria grea, britanicul Tyson Fury, va boxa, pe 18 august, la Belfast, cu italianul Francesco Pianeta, cel care a fost de două ori challenger în lupta pentru trofeul mondial al acestei categorii. Pentru Fury va fi cel de-al doilea meci de la revenirea sa în activitatea sportivă, după o întrerupere de 32 de luni. 

Lupta lui Fury cu Sefer Sefer este deja istorie, italianul Pianeta este un oponent mult mai bun pentru el. Modul cum a boxat Pianeta în meciurile pe care le-a avut ne-a demonstrat asta, a spus promotorul lui Fury, Frank Warren. Italianul Pianeta, 33 de ani, care a crescut însă în Germania, a câştigat prin KO 21 din cele 40 de partide în care a luptat. El a pierdut de două ori meciurile pentru centura mondială a greilor, în faţa lui Vladimir Kliciko şi Ruslan Şagaev. 

Tyson Fury a revenit în luna iunie în ring

Tyson Fury a revenit în luna iunie în ring, după doi ani şi jumătate de absenţă, învingându-l pe albanezul Sefer Seferi într-o gală care a avut loc la Manchester. Seferi a aruncat atunci prosopul la sfârşitul celei de-a patra runde, spre nemulţumirea spectatorilor prezenţi, lupta fiind prevăzută pentru zece reprize. În vârstă de 29 ani, Fury nu mai luptase din noiembrie 2015, când l-a deposedat pe ucraineanul Vladimir Kliciko de centurile de campion mondial la categoria grea, versiunile IBF, WBA şi WBO. El a fost suspendat, în anul următor, de British Boxing Board of Control, din cauza unor probleme medicale şi a încălcării legislaţiei antidoping. 

În ianuarie, oficialii British Boxing i-au ridicat suspendarea lui Fury, sub rezerva îndeplinirii tuturor măsurilor medicale care se impun. În absenţa sa, britanicul Anthony Joshua a intrat în posesia titlurilor IBF, IBO, WBA şi WBO la categoria sa, în timp ce americanul Deontay Wilder deţine centura WBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel