Urmărește emisiunea live


Traian Băsescu nu-și respectă promisiunea! Răspuns de criză la orice întrebare despre Elena Udrea

Traian Băsescu nu-și respectă promisiunea făcută în timpul mandatului de președinte și dă răspunsuri de PR-ist la orice întrebare care i se pune în legătură cu Elena Udrea, intrată de curând în vizorul DNA.

Interviuri amânate

În perioada în care încă se afla la Cotroceni, Traian Băsescu a amânat publicarea unui interviu "definitoriu pentru cei 10 ani de mandat" și acordarea a altor două, programate în prealabil.

Fostul președinte a anunțat că interviul acordat pentru "Evenimentul zilei" pe 6 decembrie 2014 ar fi urmat să fie publicat în a doua parte a lunii ianuarie 2015.

Vezi detalii aici: Interviu cu Băsescu, amânat de la publicare. Care sunt motivele

Ulterior, Traian Băsescu a amânat un interviu televizat pe care ar fi trebuit să îl acorde Digi24, după care, a amânat un alt interviu pe care ar fi trebuit să îl acorde Televiziunii Publice, pe 21 decembrie, ziua în care și-a încheiat cele două mandate de președinte. 

Vezi aici detalii: Traian Băsescu a amânat un al doilea interviu într-o săptămână

"Am luat această decizie ținând cont de situația complicată la nivel instituțional și de dinamica evenimentelor de pe scena politică internă din acest sfârșit de an", argumenta Traian Băsescu amânarea interviurilor.

Promisiuni nerespectate și interviuri nepublicate

Deși fostul șef al statului a promis că interviul acordat cotidianului central ar fi urmat să fie publicat în luna ianuarie, acest lucru nu s-a întâmplat, la fel cum nu au mai avut loc nici cele două interviuri televizate amânate.

Răspunsuri tip la întrebări despre Udrea

În aceste condiții, la finalul lunii ianuarie, jurnalistul Victor Ciutacu i-a trimis o scrisoare lui Traian Băsescu, în care îl invita să-i acorde un interviu și, printre altele, îl întreba:

"Ați declarat-o pe Elena Udrea, de asemenea ministru al Cabinetelor Boc, singurul candidat onest la prezidențialele din 2014. Astăzi, DNA a pus-o sub învinuire pentru spălare de bani și fals în declarația de avere. Ați fost dezinformat în privința onestității sale? Vă simțiți dezamăgit?"

Citește aici întreaga scrisoare: Ciutacu i-a trimis o scrisoare lui Băsescu. Ce l-a întrebat


Răspunsul transmis de Traian Băsescu lui Victor Ciutacu a fost următorul: "Vă mulțumesc pentru invitație. Decizia mea de a nu mă implica în dezbaterea publică este valabilă. Atunci când voi decide altfel, vă asigur că voi avea în vedere invitația dumneavoastră dacă ea va mai fi valabilă. Vă doresc să aveți un an bun. La revedere. Traian Băsescu".

De asemenea, Traian Băsescu a fost solicitat de libertatea.ro să ofere un punct de vedere pe marginea dosarelor fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea. La fel ca în cazul răspunsului transmis lui Victor Ciutacu, fostul președinte a ales un răspuns de PR-ist, prin care nu a spus practic nimic relevant cu privire la ceea ce a fost întrebat sau solicitat să comenteze.

"Aşa cum ştiţi, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declaraţii publice şi pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei", a transmis fostul șef al statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel