GREXIT. Atena trage semnalul de alarmă: Grecia, la un pas să iasă din UE

Premierul Greciei, Antonis Samaras, le atrage atenția elenilor că la alegerile anticipate programate pentru 25 ianuarie se joacă drumul european al țării. Samaras încearcă astfel să sublinieze efectele negative care ar decurge dintr-o victorie a stângii radicale, SYRIZA, pe care sondajele o cotează drept favorita scrutinului de la începutul anului.

Trebuie să intrăm "în lupta electorală cu responsabilitate" pentru că "de această luptă depinde menținerea țării în Europa", a declarat Samaras cu ocazia unei întâlniri cu președintele republicii Carolos Papoulias, potrivit Agerpres. 

Spectrul unei eventuale ieșiri a Greciei din zona euro a fost în mai multe rânduri agitat de finanțatori și de Samaras, mai ales cu ocazia ultimelor alegeri legislative din iunie 2012, când țara se afla în plină criză.

Partidul stângii radicale, SYRIZA, a câștigat alegerile europarlamentare din mai și are mari șanse să formeze guvernul care va rezulta din scrutinul de pe 25 ianuarie. Formațiunea lui Alexis Tsipras, care a cunoscut ascensiunea politică în ultimii ani pe fondul crizei economice, nu agreează condițiile acordului financiar încheiat de Atena cu Troica, iar partidele pro-vestice se tem că SYRIZA ar putea cere rezivuirea înțelegerilor.

Antonis Samaras a mers marți la reședința prezidențială pentru a solicita dizolvarea parlamentului, după cum prevede constituția, și organizarea de alegeri anticipate la 25 ianuarie. 'Alegerile nu erau necesare', a declarat Samaras, exprimându-și regretul față de absența unui consens în rândul deputaților care nu au reușit luni să aleagă un nou șef al statului.

FMI, decizie radicală după criza din Grecia. Artizanul austerității, prima reacție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel