Gabi Firea: Studiul religiei în școli nu trebuie aruncat în derizoriu

Senatorul PSD de Ilfov, Gabriela Firea, readuce pe agenda publică subiectul educației religioase a școlarilor, considerând că decizia Curții Constituționale pe această temă a bulversat practic caracterul obligatoriu al acesteia, potrivit celei mai recente postări pe blogul personal.

"Studiul religiei în școli nu trebuie aruncat în derizoriu!", afirmă Gabriela Firea, care, într-o interpelare comună adresată Ministerului Educației și Secretariatului de Stat pentru Culte, precizează că „În ultima perioadă s-au intensificat atacurile venite atât din zona societății civile cât și din cea politică la adresa studierii religiei în școli, existând chiar o inițiativă legislativă de limitare considerabilă a accesului elevilor la învățământul religios.

Un efect semnificativ îl are și decizia din 12 noiembrie a.c. a Curții Constituționale, care a decis că este împotriva Legii fundamentale condiționarea neparticipării la orele de religie de o solicitare scrisă în acest sens din partea părinților elevului. Mai mult, aceeași decizie statuează faptul că procedura incriminată trebuie îndeplinită de fapt în sens invers, adică participarea la orele de religie trebuie condiționată de o solicitare scrisă în acest sens, ceea ce anulează practic caracterul obligatoriu al acestei materii școlare".

În acest context, senatorul PSD solicită celor două instituții să comunice punctul lor de vedere "despre cum va fi afectată studierea religiei în școli de această decizie a CCR, precum și de dezbaterile mai mult sau mai puțin vizibile din spațiul public".

RELIGIA NU MAI ESTE OBLIGATORIE în școli. Decizie CCR

Religia în școală. PF Daniel cere sprijin Senatului privind inițiativa lui Remus Cernea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel