Tiberiu Niţu, reacție la declarațiile lui Traian Băsescu: Reputaţia mea este solidă

Procurorul General, Tiberiu Nițu,   a declarat, miercuri, întrebat despre declaraţiile lui Traian Băsescu potrivit cărora el ar fi "tras" la Revoluţie, că nu comentează şi nu răspunde afirmaţiilor conjuncturale ale unor politicieni. de asemenea, Nițu a mai spus că  reputaţia sa este solidă şi nu este afectat de astfel de declaraţii.

Întrebat, miercuri, la intrarea în sediul Parchetului despre declaraţiile făcute de  Traian Băsescu referitoare la faptul că el a împuşcat oameni la Revoluţie, Tiberiu Niţu a spus: "În calitate de magistrat am obligaţia de rezervă şi discreţie. Nu comentez şi nu răspund afirmaţiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmaţii care nu au niciun temei juridic. Nu intenţionez să alimentrez un subiect creat artificial".

Citește și: Traian Băsescu, nou atac la adresa lui Tiberiu Nițu: Oare de ce nu mi-a spus...

Niţu a mai spus că, din punctul său de vedere, subiectul este lămurit, precizând că el a fost şi prim-adjunct al procurorului general şi reafirmând că este un subiect creat artificial.

Întrebat dacă va sesiza Inspecţia Judiciară (IJ) în cazul afirmaţiilor făcute de Traian Băsescu, procurorul general al României a spus că nu a luat o hotărâre în acest sens, dar a precizat că nu ar vrea să fie el cel care încarcă volumul de activitate al IJ.

Citește și: Tiberiu Nițu: Băsescu a sunat la cabinet după ce s-a pus sechestru în dosarul Nana

"Lăsând gluma la o parte, am spus şi la bilanţul Ministerului Public că în anul 2015 să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea. Iată, continuă. În calitate de şef al Ministerului Public, când activitatea Ministerului Public a fost criticată, am reacţionat ferm. În ceea ce mă priveşte, reputaţia mea este solidă şi nu cred că afirmaţiile contextuale făcute de oamenii politici mă pot afecta", a mai spus procurorul general al României.

Traian Băsescu a declarat, luni, că procurorul general Tiberiu Niţu este suspectat că "a tras la Revoluţie", când era militar în trupele de Securitate şi probabil că "a împuşcat câţiva terorişti".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel