Tenis: Ion Ţiriac: Noua Cupă Davis e cea mai mare glumă din lume

Ion Țiriac
Ion Țiriac

Ion Ţiriac, proprietarul turneului de tenis de la Madrid, a declarat într-un interviu pentru El Pais, care a apărut vineri, a doua zi după ce fostul tenisman a împlinit vârsta de 80 ani, că noul format al Cupei Davis este cea mai mare glumă din lume şi că nu va rezista mai mult de trei ani.

Tenisul este un sport de afaceri şi de comerţ. Totul este o afacere mare, ca şi noua Cupă Davis, despre care eu am o altă părere: cred că este cea mai mare glumă din lume. Cum să ţii 18 echipe, în aceeaşi săptămână, în acelaşi loc? Unde se vor face cele 18 vestiare. Dar cum se va juca un meci de Cupa Davis într-o sală de doar 1.500 locuri? Bani, bani şi iar bani. ITF-ul a vândut-o în această manieră şi nu mai putem face nimic, a declarat Ion Ţiriac în ziarul El Pais pe marginea noii Cupe Davis, a cărei primă ediţie se va disputa în acest an la Madrid (18-24 noiembrie).

La iniţiativa fotbalistului spaniol Gerard Pique, patronul firmei Kosmos, formatul legendarei Cupei Davis a fost total revizuit în ultimele luni: faza finală a competiţiei se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni la finele lunii noiembrie, adică la finalul sezonului în circuitul ATP, ceea ce a determinat deja mai multe vedete să anunţe că nu vor juca.

Cred că este o glumă, o ruşine"

"Cum poţi să distrugi o competiţie de 120 ani? Da, era nevoie de o schimbare, absolut. În urmă cu 25 ani s-a propus să se dispute o dată la doi ani, cu o finală de 4 sau 6 echipe, într-o perioadă din calendar care permitea. Dar a decis unul care a venit cu banii şi i-a pus pe masă. Pique este un fotbalist care joacă la o echipă mare, dar care niciodată nu a putut juca la Real Madrid, care este altceva. După ce l-am văzut, deşi nu-l cunoşteam, i-am spus că şi eu voi schimba regulile fotbalului. Penalty-ul să nu se mai tragă cu piciorul, ci mergând în patru labe şi dând cu capul. Vă rog, noi înţelegem mai mult din tenis, a adăugat magnatul român.

Triplul finalist al Cupei Davis (1969, 1971, 1972) a opinat că actualul format al competiţiei nu va dura mai mult de trei ani: Dacă îmi dă cineva trei miliarde, fac cel mai bun turneu de tenis din lume, de tenis adevărat. Pun pariu azi că acest sistem nu va dura mai mult de trei ani. Dacă vreau să cumpăr un bilet, pentru ce teren o voi face. Pentru Manolo Santana, Arantxa Sanchez Vicario sau al treilea. Cine va juca? Celelalte trei partide unde se joacă? Sau o să înceapă de la ora 9 dimineaţa. Să fim serioşi. Vorba americanilor, banii fac lumea să se învârtă. Punct. Să-i spunem lui Pique că la Cupa Mondială sunt mai mult de 18 echipe, dar joacă timp de trei ani şi apoi au un campionat de o lună şi jumătate. Se dispută şase săptămâni o dată la patru ani. Nu se face în fiecare an, pentru a face bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel