Nantes, sub asediul migranţilor africani. Situație dificilă în centru

Descriere foto:

Sute de migranţi africani s-au reinstalat în centrul unui oraş din vestul Franţei.

Circa 261 de migranţi africani s-au reinstalat joi într-o piaţă din centrul oraşului Nantes, în vestul Franţei, după ce au fost evacuaţi de forţele de ordine dintr-un fost liceu pe care l-au ocupat, relatează AFP. '261 de migranţi care au ocupat ilegal un fost liceu, proprietate a oraşului Nantes, au fost evacuaţi în această dimineaţă (joi) de către poliţie', a anunţat prefectura din Loire-Atlantique (vest), care a precizat că 'evacuarea s-a desfăşurat fără incidente şi (migranţii) nu au opus rezistenţă'.

Migranţii evacuaţi, majoritatea proveniţi din Sudan şi din Eritreea, s-au regrupat apoi în piaţă de unde fuseseră evacuaţi pe 23 iulie. Ei s-au alăturat altor o sută de migranţi care şi-au găsit refugiu înainte de această primă evacuare şi şi-au instalat circa treizeci de corturi. Pe 23 iulie, 455 de migranţi au fost evacuaţi din piaţă la cererea prefecturii. Tabăra fusese instalată acolo în urmă cu peste o lună, existând o situaţie sanitară îngrijorătoare, cu o singură sursă de apă şi o singură toaletă. A fost raportată prezenţa şobolanilor şi cazuri de scabie.

Și un liceu a fost evacuat

Persoanelor celor mai vulnerabile le-a fost oferit adăpost, potrivit autorităţilor oraşului, iar alţii au fost instalaţi de asociaţii în fostul liceu Leloup-Bouhier, 'proprietatea oraşului neocupată o lungă perioadă de timp', a afirmat colectivul de sprijin pentru migranţi din Nantes. La cererea primarului din Nantes, fostul liceu a fost la rândul său evacuat joi de către forţele de ordine, după emiterea unui ordin judecătoresc.

'Este imposibil ca liceul Leloup-Bouhier, care face în prezent obiectul lucărilor de renovare pentru a fi transformat în şcoală, să fie ocupat', a declarat într-un comunicat Aicha Bassal, viceprimar al oraşului Nantes. 'Oraşul Nantes trebuie să deschidă această nouă şcoală în 2020, lucrările trebuie să se poată derula conform programului', a adăugat ea.

Însă 'evacuarea a fost făcută fără a le acorda timp migranţilor să-şi recupereze lucrurile, ei s-au întors din nou pe stradă, fără o soluţie unde să poată dormi la noapte', a declarat pentru AFP François Prochasson, din cadrul colectivului de sprijin pentru migranţi.

Vezi și: Migranţi, Turcia - Grecia. Ruta aleasa


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24