Migranţi, Turcia - Grecia. Ruta aleasa

Sebastian Florea / 02 aug 2018 / 17:28 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Tot mai mulţi migranţi sosesc din Turcia în Grecia prin trecerea râului Evros, anunță MSF (Medecine Sans Frontières).

Cel puţin 10.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia dinspre Turcia traversând râul Evros în prima jumătate a acestui an, a anunţat joi organizaţia 'Medici Fără Frontiere' (MSF), transmite Reuters. Estimarea MSF era de 7.500 de sosiri de migranţi în primele şase luni din 2018.

''Numărul refugiaţilor şi migranţilor veniţi a trecut de 10.000 în primele şase luni ale anului, depăşind numărul total al sosirilor din Evros în 2017'', a declarat coordonatorul MSF pentru Grecia, Ifigenia Anastasiadi.

Aproape o jumătate de milion de migranţi au traversat din Turcia în insulele greceşti din Marea Egee în 2015, rută care este însă aproape închisă după ce, în martie 2016, Uniunea Europeană şi Ankara au semnat un acord pentru stoparea fluxurilor de migranţi. Anastasiadi i-a cerut guvernului grec să trimită medici şi să modernizeze centrul de primire de la Evros, pe care ea l-a numit 'un loc uitat'. Centrul are o capacitate de 240 de locuri, mult sub necesarul actual, a avertizat Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiaţi.

Vezi și: Provincia Batman, Turcia. Solicitare inedită în privința frontierelor
Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26