Renate Weber: Tokes, disperat să fie din nou europarlamentar

tokes
tokes

Ruroparlamentarul PNL, Renate Weber, seusține că Laszlo Tokes este disperat să obţină voturi pentru un nou mandat de deputat european.

Renate Weber afirmă că atitudinea maghiarilor care solicită separatism teritorial este inacceptabilă în contextul în care aceştia sunt reprezentaţi la cel mai înalt nivel în statul român, scrie realitatea.net.

"Cred ca Tokes depăşeşte orice limită. Cum poţi să vorbeşti de o politică de asimilare, de colonizare, într-o ţară în care minoritatea maghiară se poate reprezenta politic la cel mai înalt nivel. Într-o ţară în care reprezentanţii acestei minorităţi au tot fost la guvernare chiar dacă Tokes e disperat să obţină nişte voturi pentru un nou mandat de deputat european. Eu cred că astfel de declaraţii sunt inacceptabile", a spus Weber.

Replica Renatei Weber vine după ce, ieri, Laszlo Tokes a reafirmat, la Oradea, dezideratul cu privire la autonomie.

"Ar fi vremea să ne împăcăm în cazul situaţiei maghiarilor din Transilvania nu este o adevărată împăcare dacă trecem cu vederea realităţile. Situaţia noastră privind starea demografică a maghiarilor se poate compara cu situaţia minorităţii tătarilor care sunt periclitaţi în existenţa lor. Este vremea să nu tăcem, este vremea vorbirii. Aşa spune sfânta scriptură", a spus Laszlo Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel