Când i-ar putea fi retrasă decorația lui Tokes

Tokes Băsescu cotidianul.ro
Tokes Băsescu cotidianul.ro

Toți membrii ordinului "Steaua României", printre care și Laszlo Tokes, au fost invitaţi la Palatul Cotroceni în data de 19 septembrie, informează foto: cotidianul.ro[/caption]

Reuniunea este rezervată alegerilor pentru Consiliul de Onoare și reprezintă prima întâlnire a membrilor ordinului după ce europarlamentarul Corina Creţu a cerut retragerea decoraţiei pe care Traian Băsescu i-a acordat-o, în 2009, lui Laszlo Tokes.

În 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, ca împreună cu Guvernul pe care îl conduce să construiască "un sistem de cooperare naţională", astfel încât să ofere "protectorat" Transilvaniei, "aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud".

Referitor la acest subiect, preşedintele Traian Băsescu a spus că "nu îşi merită calitatea de cetăţean român cel care cerea ca Transilvania să fie trecută sub protectorat".

"Nu este important dacă îmi vor lua medalia, nu pentru recunoştintă am ieşit eu în 1989 împotriva lui Ceauşescu", a venit replica lui Laszlo Tokes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel