Ora de religie: Adriana Săftoiu, sugestie acidă pentru Patriarhia Română

Liberala Adriana Săftoiu consideră că Patriarhia ar trebui să facă mai puţine recomandări când vine vorba de modul în care se gestionează ora de religie în şcoli și atrage atenția că aceasta poate deveni "o bombă atomică" în cazul în care profesorul care predă această materie este slab.

"Problema orei de religie nu e ora în sine, nu materia în sine, ci calitatea actului de predare în timpul orei de religie", a declarat, la RFI, Adriana Săftoiu. În opinia acesteia, nu e în regulă ca la ora de religie să se predea numai ortodoxismul, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care mulţi părinţi îi scot pe copii de la această oră "nu pentru că acei părinţi nu ar fi creştini sau nu ar fi ortodocşi, sigur, nu sunt bigoţi mulţi dintre ei, sunt respectuoşi, dar nu bigoţi, dar problema e ce se întâmplă. Eu de exemplu am avut această problemă în clasa a cincea cu propriul meu copil. În urma orei de religie, el a înţeles un singur lucru, că Iisus e rău, pentru că el ne urmăreşte pe toţi, ştie tot ce facem noi şi ne pedepseşte! Aceasta a fost concluzia lui, după ora de religie din clasa a cincea", a relatat, Săftoiu.

Cum trebuie să fie un profesor de religie

Fost consilier prezidențial, Adraian Săftoiu a apreciat că esențialul în cazul acestei materii este de fapt "ce se întâmplă la această oră de religie. Dacă ai un profesor care nu ştie să facă, să predea, nu ştie ce trebuie să facă la acea oră, e ca să spun aşa bombă atomică ora de religie", crede Săftoiu.

Citește și: Striblea, dezamăgit după ce s-a pregătit pentru o întâlnire importantă

De asemenea, liberala a susținut că "nu e suficient să fii preot, să ai doar studii aprofundate de teologie. E foarte important să ai şi un master de pedagogie şi chiar cred că e important, ceea ce-i valabil pentru orice profesor şi e foarte important chiar să ai noţiuni de psihologie şcolară". În plus, Săftoiu consideră că nu este necesar să faci religie din clasa zero, ci la gimnaziu, dar și atunci "cu foarte-foarte multă atenţie la selecţia celor care predau religie. "Nu cred că a fi preot te face neapărat şi un profesor bun de religie", a spus Adriana Săftoiu.

Săftoiu, sugestie pentru Patriarhie

Patriarhia Română a precizat recent că înscrierea la ora de religie se face o singură dată şi este valabilă permanent până la o eventuală schimbare a opţiunii. Adriana Săftoiu crede, însă, că "Patriarhia ar trebui să ne facă mai puţine recomandări când vine vorba de modul în care se gestionează această materie în şcoli. Sunt clase unde de foarte multe ori îţi retragi copilul de la ora de religie din cauza profesorului. Cred că Patriarhia ar trebui să fie eventual mai atentă şi mai riguroasă cu cei care predau, cu cei care ajung la şcoală şi predau această materie. Eu cred că e de preferat să-ţi scoţi copilul de la o oră de religie făcută prost, decât să-l laşi acolo".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel