Negocieri China-SUA: Trump, declarație surprinzătoare

În negocierile comerciale cu China, Donald Trump afirmă că 'nu se grăbeşte'.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat miercuri că 'nu se grăbeşte' deloc să încheie un acord comercial cu China, adăugând că doreşte în primul rând un acord bun, relatează AFP. 'Dacă nu este un acord bun, nu vom ajunge la o înţelegere', a spus el în cursul unei declaraţii la Casa Albă, apreciind că, totuşi, sunt 'şanse foarte bune' pentru ca SUA şi China să ajungă la un acord.

Cu o zi înainte, negociatorul său şef, Robert Lighthizer, reprezentantul american pentru comerţ (USTR), a afirmat în faţa unei comisii a Senatului că negocierile comerciale sunt în 'ultimele lor săptămâni'. 'În stadiul actual, nu putem prevedea succesul, dar muncim din greu', a adăugat el.

Taxe vamale reciproce

La opt luni după declanşarea războiului lor comercial, responsabilii americani şi chinezi au alternat între optimism şi avertismente în privinţa obiectivelor de atins. Cele două tabere şi-au instituit reciproc taxe vamale de peste 360 de miliarde dolari de mărfuri schimbate. Statele Unite caută să reducă deficitul comercial cu Beijingul cerând Chinei să cumpere mai multe mărfuri americane, dar şi să introducă reforme structurale referitoare la transferul forţat de tehnologie sau protecţia drepturilor intelectuale de proprietate.

Preşedintele Donald Trump a fixat iniţial dat de 1 martie pentru a introduce noi taxe vamale dacă nu se ajunge la un acord, dar în faţa complexităţii discuţiilor a ridicat acest ultimatum. Ulterior, a dat de înţeles că, la sfârşitul lunii, este posibil un 'summit pentru a semna' acordul cu preşedintele chinez, Xi Jinping, o scadenţă care nu a fost confirmată de Casa Albă.

Citește și:

Coreea de Nord, pregătire pentru lansarea unei rachete

Robert Mueller, 'erou american'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel