Coreea de Nord, pregătire pentru lansarea unei rachete

Coreea de Nord s-ar putea pregăti pentru tirul unei rachete, a afirmat sâmbătă postul naţional de radio american NPR, sprijinindu-se pe imagini luate prin satelit ale unui complex de cercetare situat în apropiere de Phenian, relatează AFP.

NPR a obţinut imagini de la firma DigitalGlobe arătând complexul Sanumdong, făcute înainte de summitul dintre preşedintele american, Donald Trump, şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, care a avut loc la sfârşitul lui februarie la Hanoi, soldat cu un eşec.

Fotografiile arată prezenţa, la 22 februarie, a unor maşini şi camioane la situl în cauză, precum şi a unor vagoane şi macarale, a afirmat NPR.

"Dacă puneţi toate astea cap la cap, seamănă mult cu ceea ce fac nord-coreenii atunci când sunt pe punctul de a construi o rachetă", a declarat pentru NPR Jeffrey Lewis, expert la Middlebury Institute of International Studies at Monterey (California).

Citește și: Simona Halep a dat lovitura. S-a aflat

Se confirmă informațiile agențiilor americane

În iulie 2018, Washington Post a afirmat că agenţiile americane de informaţii au reperat, cu ajutorul imaginilor prin satelit, că la complexul de cercetare Sanumdong se construieşte "o rachetă sau două".

Joi, experţi americani, bazându-se pe noi imagini luate prin satelit, au afirmat că centrul de la Sohae (sau Tongchang-ri), care cuprinde o rampă de lansare şi un centru de testare a motoarele pentru rachete, a fost reconstruit în ritm rapid şi a "revenit la statutul său operaţional normal".

Dezmembrarea sa a fost una din rarele promisiuni concrete făcute SUA în ultimele luni de liderul nord-coreean.

Preşedintele american, Donald Trump, avertizase miercuri că ar fi "foarte, foarte dezamăgit" de liderul de la Phenian dacă aceste informaţii se vor confirma.

Citește și: Evadatul de la Jilava, văzut în Berceni. 15 echipaje de poliție, acțiune în forță în București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel