Liderii UE l-au desemnat pe noul șef al Comisiei Europene

Șefii de stat și de guvern reuniți vineri în cadrul Consiliului European de la Bruxelles au căzut de acord să-l desemneze pe luxemburghezul Jean-Claude Juncker (PPE) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. El îi succede portughezului Jose Manuel Barroso.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, cel care a condus negocierile pentru acest post după alegerile europarlamentare din 25 mai.

"Decizia a fost luată. Consiliul European îl propune pe Jean-Claude Juncker pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene", a transmis Van Rompuy prin Twitter.

Premierul britanic David Cameron și prim-ministrul ungar Viktor Orban s-au pronunțat împotriva desemnării lui Juncker.

Propunerea Consiliului European urmează să fie votată de Parlamentul European, acolo unde nu sunt așteptate surprize deoarece ALDE, PPE și S&D au format o alianță, iar stânga radicală îl susține și ea pe Juncker.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat drept candidatul Partidului Popular European pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, la Congresul de la Dublin, din 6-7 martie 2014, cu sprijinul Uniunii Creștin Democrate (CDU) și liderului acesteia, cancelarul german Angela Merkel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel