Jurnalist sârb, lovit cu brutalitate de indivizi cu cagule, în Bosnia

Un jurnalist sârb din Bosnia a fost lovit cu brutalitate duminică seara de doi indivizi cu cagule la Banja Luka (nord-vestul Bosniei).

Evenimentul este considerat 'inacceptabil' de Ambasada SUA, în timp ce un reprezentant al OSCE a cerut deschiderea unei anchete, relatează AFP. Vladimir Kovacevic, agresat în apropierea casei sale, prezintă răni în zona capului şi a fost internat în spital, potrivit unor informaţii apărute luni în mass-media.

Cei doi agresori 'ştiau unde locuiesc. Când am trecut pe lângă ei au început să mă lovească cu brutalitate', a spus jurnalistul pe Twitter unde a postat o fotografie cu el, având capul acoperit cu bandaje. Jurnalistul, care lucrează pentru postul de televiziune privat BN, relatează în legătură cu manifestaţiile care au loc zilnic începând din primăvară, provocate de moartea unui student, David Dragicevic.

Protestatarii consideră că a fost vorba despre o crimă, în timp ce autorităţile îl consideră un accident. Acest student la informatică a devenit simbolul revoltei împotriva celor puternici şi corupţi, într-o ţară în care există o neîncredere profundă în clasa politică.

Când jurnaliştii sunt reduşi la tăcere, societatea suferă

Ambasada americană a declarat că această agresiune este 'inacceptabilă'. 'Când jurnaliştii sunt reduşi la tăcere, societatea suferă', a afirmat misiunea diplomatică într-un comunicat. Reprezentantul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) pentru libertatea presei, Harlem Desir, a cerut autorităţilor să deschidă 'rapid o anchetă şi să-i aducă pe cei responsabili în faţa justiţiei', deoarece 'orice atac împotriva mass-media este un atac asupra valorilor democratice şi a cetăţenilor'.

Agresiunea împotriva lui Vladimir Kovacevic a fost condamnată şi de Asociaţia jurnaliştilor din Bosnia, de canalul BN şi de clubul jurnaliştilor din Banja Luka. 'Parcă ar fi vorba despre o teroare organizată, venită din partea politicienilor, a justiţiei şi a poliţiei. Toate limitele au fost încălcate, este o tentativă de crimă', a reacţionat preşedintele Asociaţiei jurnaliştilor din Bosnia, Marko Divkovic.

Vezi și: Proteste Piața Victoriei. Tăriceanu: Mișcările de stradă nu sunt autonome. Există probe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel