John Hinckley, cel care l-a împuşcat pe Reagen, eliberare condiţionată. Examinat de un psiholog

Mihai Ciobanu / 18 aug 2018 / 08:29 Salveaza PDF Comentarii
John Hinckley, Reagen
Descriere foto: John Hinckley, Reagen

Un judecător federal a autorizat vineri un psiholog ales de guvernul SUA să-l examineze pe John Hinckley, care l-a împuşcat pe preşedintele Ronald Reagan într-o tentativă de asasinat din 1981, pentru a stabili dacă merită să fie pus în libertate necondiţionat.

Hinckley, în vârstă de 63 de ani, a trăit împreună cu mama lui în Williamsburg, Virginia, având mai multe restricţii privind călătoriile şi contactele cu lumea exterioară, după ce în septembrie 2016 a fost eliberat dintr-un spital psihiatric din Washington. Judecătorul districtual Paul Friedman a spus că psihologul, Mitchell Hugonnet, l-ar putea examina pe Hinckley pentru a stabili "prezenta sa stare mentală şi riscul de periculozitate" dacă ar urma să fie eliberat necondiţionat sau supus unor noi condiţii, relatează Reuters. 

O audiere pe această temă este programată la 10 decembrie

John Hinckley nu a fost declarat vinovat în procesul cu juraţi din 1982 întrucât a invocat faptul că nu este responsabil de acţiunile sale. Verdictul în cauză a făcut Congresul SUA şi unele state să adopte legi care limitează utilizarea unei astfel de apărări. Reagan a avut plămânul perforat în tentativa de asasinat dar s-a recuperat rapid. Alţi răniţi în tentativa de asasinat au fost secretarul pentru presă al Casei Albe, James Brady, un agent al Serviciului Secret şi un poliţist din Washington.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24