Concertul de Crăciun al Filarmonicii din Sibiu, despre Crăciunul atemporal. Colinde și hituri vor fi interpretate de artiștii sibieni

Sursă foto: Facebook - Filarmonica de Stat Sibiu
Sursă foto: Facebook - Filarmonica de Stat Sibiu

Concertul Filarmonicii din Sibiu va cuprinde atât colinde tradiționale, cât și hituri contemporane ale Crăciunului. 

Filarmonica din Sibiu va prezenta colinde, dar şi hituri internaţionale, în programul Concertului de Crăciun care va avea loc marţi, pe scena Sălii Thalia, informează un comunicat de presă transmis Agerpres.

"Pentru Concertul de Crăciun, Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub conducerea dirijorului principal Tiberiu Soare, a pregătit un program special de colinde româneşti, dar şi hituri internaţionale de sezon, aşa cum sunt 'White Christmas', 'Have Yourself a Merry Little Christmas' sau 'Silver Bells', valsuri de J. Strauss şi alte lucrări preferate ale publicului", se arată în comunicatul Filarmonicii sibiene.

O tânără soprană va interpreta celebrele și tradiționalele cântece de Crăciun

Vocea Concertului de Crăciun va fi tânăra soprană Virineia Pîrnău, câştigătoarea Galei-Concurs din cadrul Sibiu Opera Festival, ediţia a XX-a. Pe scena Sălii Thalia vor mai concerta soliştii Alexandru Pal (nai) şi Marcel Oloieru (acordeon).

Biletele sunt puse în vânzare la preţul de 100 de lei (50% reducere pentru elevi, studenţi, pensionari) la casa de bilete a Filarmonicii, precum şi pe site-ul www.iabilet.ro.

Concertul de Crăciun ajunge şi la Blaj, pe 26 decembrie, când Filarmonica din Sibiu va susţine două reprezentaţii în aceeaşi formulă artistică şi cu acelaşi program muzical, la Palatul Cultural. 

Grupul psaltic Tronos, moment magistral la o biserică din București

Luna decembrie, dincolo de faptul că reprezintă luna cadourilor și a vacanțelor, ne poartă și în atmosfera feerică a sărbătorilor religioase, a colindelor și datinilor păstrate din moși-strămoși, un veritabil patrimoniu al țării noastre ce transcende peste veacuri de istorie în această parte a lumii.

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, Grupul psaltic Tronos a avut un concert magistral de colinde la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Sectorul 3 al Capitalei, unde mai bine de o oră și jumătate a încălzit inimile a sute de oameni, a adus bucurie în ochii copiilor și a plasat parcă întreaga atmosferă a serii în ziua Nașterii Domnului de acum mai bine de 2000 de ani. Aș putea spune că ambianța creată a ridicat sufletul fiecărui participant la concert pe o altă treaptă spirituală, unde grijile de zi cu zi și problemele personale ale fiecăruia au fost date uitării de vocile impresionante care au răsunat în biserică.

Grupul psaltic Tronos al Catedralei patriarhale este unul dintre cele mai cunoscute grupuri psaltice de la noi din ţară. Numele aminteşte de una din cetele îngereşti, numită „Tronuri” şi i-a fost atribuit în anul 2007 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Sub conducerea dirijorului şi fondatorului său, părintele Arhidiacon Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei patriarhale, grupul a susţinut concerte pe multe scene muzicale, în catedrale şi biserici din ţară şi străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel